תשובה

  • נקודות זיכוי,קופת גמל
    דור | 14/09/2008 00:27

    1.סיימתי תואר ראשון והבנתי שאני אמורה לקבל הטבה כלשהי בנקודות זיכוי,מהי ההטבה והאם למעסיקי יש קשר לקבלתה,איך אוכל לדעת שאכן אני מקבלת אותה? 2. אני עובדת קרוב ל4 שנים שלוש שנים מהם הייתי סטודנטית,הציעו לי לאחר שנה קופת גמל אך לא רציתי עקב שכר נמוך,עכשיו כיוון שהחוק מחייב עשו לי קופת גמל,ביקשתי לעשות במקום בו היה לי בעבר ביטוח מנהלים דרך אותה עבודה(עבדתי בעבר 4 שנים ופוטרתי)אך נאמר לי שאי אפשר, ובנוסף הסכום הוא מינימלי ביותר,ביקשתי גבוה יותר אך אמרו לי שלא,(אחרים שהוחתמו בעבר יש גבוה יותר)האם ניתן לדרוש יותר או שהמעביד אכן הקובע את הסכום והאם ייתכן שלא ניתן להמשיך בביטוח המנהלים הקודם? ביטוח מנהלים נחשב טוב יותר מקופת גמל?

    • תשובה
      שי | 14/09/2008 17:07

      1. לגבי המות ההטבה ודרך קבלתה פני לפורום מיסוי. בעיקרון עלייך להעביר אישורים מסוימים למעסיק וזה צריך להתבטא במספר נקודות הזיכוי המופיעות בתלוש השכר. 2. נא לברר בביטוח המנהלים עצמו האם ניתן להפריש אליו בהתאם לצו ההרחבה החדש, אם כן, אין למעסיק סמכות למנוע ממך להפקיד לשם. יש יתרונות וחסרונות שונים לביטוח מנהלים וקופות גמל ולא ניתן לתת תשובה כללית, רצוי לפנות ליעוץ פנסיוני לשם כך. הצעות שהוצעו לך בעבר, לא רלבנטיות כרגע, יש לבחון האם חלה על המעסיק חובה להפריש עבורך אחוזים גבוהים יותר מכח הסכם כלשהו, אם לא כנראה שלא תוכלי לחייבו לעשות זאת.