תשובה

  • אי תשלום 2 משכורות וקופות גמל
    דני | 13/09/2008 16:48

    שלום,אני עובד בחברה שלא משלמת משכורות כבר 2 חודשים(יולי,אוגוסט),בנוסף החברה לא משלמת קופות גמל וקרן השתלמות כבר 9 חודשים,קיבלתי מכתב פיטורים לפני כשבועיים,כיום אף אחד לא מגיע לעבודה . מצב החברה כרגע שמנסה לעשות משהו עם מה שנשאר ,הנושה העיקרי הינו בנק לאומי (חוב של 10M ש"ח) כרגע עדיין לא הוגש פירוק והמצב לא ברור. אשמח לדעת מה הייתם מציעים לי לעשות ? האם עדיין אני חייב ללכת לעבודה למרות שאני לא מקבל משכורת אך קיבלתי מכתב פיטורים ואני מסיים רישמית את היחסיי עובד מעביד ב 27/10/2008? האם יש דרך לקבל את הכסף מהרשויות? מה יהיה והבנק לא יגיש פירוק ? כמה זמן זה יכול להיות?

    • תשובה
      שי | 14/09/2008 19:38

      אם לא נאמר לך כי החברה מוותרת על עבודתך בתקופת ההודעה מראש עליך להמשיך להגיע לעבודה עד למועד הפיטורים. את הכסף תקבל כנראה בעוד מספר שנים וזאת לאחר שימונה מפרק לחברה , אתה תפנה למפרק ותפרט את חובות החברה אליך, המפרק יאמת את טענותיך ובמידה ולא יהיו כספים לשלם לעובדים הוא יתן לך אישור שאיתו תגיע תביעה לקבלת התשלומים מהביטוח הלאומי. שים לב שהביטוח הלאומי לא משלם את כל הכספים, למשל אם המעביד ניכה משכרו של העובד לקופת גמל וקרן השתלמות ולא העביר זאת, הביטוח הלאומי לא יחזיר זאת. (בניגוד לחלק המעביד שאותו הוא כן מעביר).