תוספת

  • תנאי עבודה
    בדוי | 13/09/2008 03:11

    שלום לכל המביני דבר ! כשהגעתי לראיון עבודה ניקבע השכר בע"פ ואין לי\למעסיק חוזה עבודה (מדויק לומר שאין לאף אחד אצלנו חוזה עבודה ולא חתמנו על שום טופס כשהגענו לעבוד פרט לטופס 101 של ביטוח לאומי ניראה לי). זוהי שאלה מורכבת שנוגעת גם לעוד כמה מחברי .(העבודה היא במסעדה מוכרת). אנו לא מקבלים שכר עבור שעות נוספות, למרות שפעמים רבות עובדים 10-13 שעות ביום או 250 שעות בחודש. (עבודה במישמרות כ6 ימים בשבוע). לא משלמים לנו גם שעות נוספות במישמרות בשישי\שבת . (השכר הוא רק לפי שעה בלי שום תוספת). עוד משהו חשוב לומר זה שרובנו מקבלים שכר בתלוש משכורת הכולל צ'ק ובנוסף עוד חלק מהמשכורת במזומן (והתלוש נוגע רק לסכום של הצ'ק) כך שבעצם הם משלמים פחות מיסים ואנו מקבלים כסף שחור ! בנוסף גם תשלומי הנסיעות שהם משלמים לא מספיקים לפי בדיקה שעשיתי. עמיתיי לעבודה לא רוצים להתלונן מפחד לפיטורים ו\או -שם רע במקום עבודה אחר שכניראה לא ירצה להעסיק אותם מחשש לתביעה. אנא עיזרו לי, מה אפשר לעשות??? תודה לכולם

    • תוספת
      בדוי | 13/09/2008 03:37

      שכחתי להוסיף שבתלוש שכר לא מופיעים מספר שעות העבודה\שעות נוספות וכו' ... "חובת המעסיק לתלושי שכר מפורטים מאוד, קנסות גבוהים ואחריות פלילית על מעסיקים שיפרו את הוראות החוק (כולל אי העברת כספים לקופות גמל), העברת נטל ההוכחה על המעסיקים בכל הקשור להיקף עבודתו של עובד (כולל שעות נוספות) והרכב שכרו." האם זה חוקי לקבל תלוש חלקי (בצ'ק) וכל שאר המשכורת במזומן (כמה אלפים) ?

    • תצטרך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה
      שי | 14/09/2008 19:44

      עליך לפרט בדיוק על מה לא שילמו לך. לגבי שעות נוספות עליך להוכיח את שעות עבודתך. רק לגבי עבודה החל מפברואר 2009 נטל ההוכחה על שעות העבודה עובר למעסיק. לגבי התשלום בשחור, אם מדובר בחלוקת עודפי הטיפים, זה חוקי . אחרת זה לא חוקי וניתן להתלונן על המעסיק בפני מס הכנסה.