,תשובה

  • זכויות עובד לאחר שנה במקום עבודה
    צחי | 11/09/2008 12:03

    אני עובד כשנה במקום עבודה. עבודתי מבוססת על משמרות של 3-5 ימים בשבוע ובייחוד בסופ"ש. אין זו עבודה יומית. מהם התנאים להם אני זכאי? ידוע לי כי אני זכאי ל- 331 ש"ח * 5 דמי הבראה. האם אני זכאי לדמי חגים, חופשה שנתית, דמי מחלה וכו' באופן אוטומטי (ובכלל)? האם אני זכאי לדמי לפנסיה? שאלה נוספת: האם דמי נסיעות הם חובה? שאלה נוספת: המעביד שלי אינו מוציא לעובדים תלוש. התלשו נמצא אצל מנהל ת החשבונות ויש לפנות אליה ספציפית כדי לקבלו. האם הדבר חוקי? כמו כן אודה לכם אם תפנו אותי לאתר או לקובץ בו אוכל לקרוא יותר בנושא. בתודה מראש, צחי מידע נוסף: חוק חופשה שנתית

    • ,תשובה
      שי | 11/09/2008 17:09

      דמי ההבראה שהזכרת הם לפי משרה מלאה בגין משרה חלקית יש לשלם באופן יחסי. דמי חגים, חופשה, ומחלה כן בהתאם לפרטים הספציפיים החלים לגבי כל אחד מהם. אין דמי פנסיה, המעסיק מחויב להפריש עבורך לפנסיה החל מתום 9 חודשי עבודה. לא הבנתי מה הבעיה בזה שהמעביד אומר לכם לקחת את התלוש ממנהלת החשבונות.

      • תשובה לתגובה
        צחי | 12/09/2008 13:42

        תודה על תגובתך. אני עובד במקום שנה. לכן לפי תגובתך אני זכאי לך להפרשה של דמי פנסיה (לאחר 9 חודשים). הלא כן? באשר לדמי ההשתלמות לעובד במשרה חלקית. כיצד אברר מה סכומם? האם יש אתר רשמי לשם כך? הבעיה בכך שאני צריך לקחת את התלוש ממנהלת החשבונות הוא בכך שהדבר יוצר עמימות באשר לתנאים להם אני זכאי. אני צריך לבצע פעולה יזומה מול משרד כדי לראות את זכויותיי שאינן מוצגות לי ישירות. האם אין מעביד מחוייב להמציא תלוש לעובד?