הוצאה לחל"ת

  • הוצאת עובד לח"לת
    יניב | 11/09/2008 08:48

    שלום רב! לפני כחצי שנה קיבלתי הודעה טלפונית שמוצאים אותי לח"לת כי אני לאחר תאונת עבודה ונגמר לי ימי המחלה אך במשך 3 חודשים לפני ההודעה הוציאו לי תלושי משכורת ללא שכר אלא רק הורדות וחיובים של העבודה כגון:וועד,הסתדרות.ביטוח ועוד. לא נתנו לי את האפשרות גם לנצל את ימי החופשה שלי וגם לא קיבלתי הודעה בכתב שמוצאים אותי לח"לת(יש לציין שאין מסמך שמראה שהוציאו אותי לח"לת ללא העתקים לוועד ולמנהלים )האם זה פעולה חוקית?והאם מותר להם להוציא אותי לח"לת 3 חודשים אחורה למרות שהוצאו לי תלושים ללא שכר אלא רק חובות?תודה מראש יניב

    • הוצאה לחל"ת
      שי | 11/09/2008 11:19

      החוק איננו מאפשר הוצאה לחל"ת באופן חד צדדי ע"י המעסיק, אלא אם כן נקבע אחרת בהסכם בכתב בין הצדדים (כולל הסכם קיבוצי). האפשרויות העומדות בפני המעסיק הן: השארת המצב כמו שהוא - קרי העובד נמצא בחופשת מחלה אך לא מקבל דמי מחלה בגלל שלא נותרה לו יתרת ימי מחלה צבורים. פיטורי העובד. למעט במקרים בהם נקבעו זכויות מיוחדות בחל"ת או בתקופת מחלה ההבדלים בין מחלה לחל"ת הם: במקרה של מחלה מחויב המעסיק להחזיר את העובד לתפקידו הקודם או לתפקיד דומה מיד בתום תקופת המחלה, בחל"ת אין חובה כזו. במקרה של חל"ת מחויב המעסיק בתשלום דמי ביטוח לאומי עבור העובד למשך חודשיים ורשאי לגבות את דמי הביטוח הלאומי מהעובד, לאחר מכן על העובד להסדיר את הענינים מול ביטוח לאומי. במדקה של תקופת מחלה ללא כל תשלום, המעביד לא מחויב לגבות דמי ביטוח לאומי והעובדיצטרך להסדיר את הענינים באופן אישי מול ביטוח הלאומי. במקרה של חל"ת שבועיים בשנה ייחשבו לתקופת ותק לעניין זכאות לפצויי פיטורים.