הצעה

  • פיצויי פיטורים והחזרת טל' נייד למעביד
    דנה | 10/09/2008 17:34

    שלום אחרי עבודה של 9 שנים עזבתי מקום עבודה ציבורי עם הסכם פשרה (ערכו לי שימוע אל הגון ערבתי עו"ד ללא בית משפט - ונורצ הסכם פשרה). ביום חתימת ההסכם ביקשתי להשאיר את הטל' הנייד שניתן לי מטעם העבודה ברשותי. מדובר בטל' שאני משלמת עליו את כל ההוצאות ויש בו הטבה מינימלית שניתן לבטלה בכל הנוגע לשיחות פנימיות. הטל' משמש אותי 8 שנים ושילמתי על המכשיר. נאמר לי שייבדק. אני יודעת שיש עובדים פנסיונרים וכהנא שהדבר מתאפשר להם. לאחר חודשיים שבהם לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין כמסוכם ולא את חודש העבודה של ההודעה המוקדמת - התקשרתי ונמסר לי שהם השהו את הכל עד שאחזיר את הטל'. אמרתי שאחזיר אבל עד סוף החודש כשאערך בהתאם (מס' חלופי ועדכון כל המכרים). יום למחרת התעוררתי וניתקו לי את הקו לחלוטין גם ללא הפנייה של המתקשרים למענה קולי. בסלקום לא מדברים איתי - רק עם איש הקשר בעבודה. בעבודה איש הקשר בחופש ומכח אדם מספרים סיפורים. כרגע המצב הוא שאני ללא טל' נייד, ללא פיצויים וללא שכר אחרון. תוך פגיעה רצינית ועוגמת נפש גדולה בלי שום התראה התנצלות וכדומה. יש בידי מכתב שנשלח לי רק היום שבו מודיים לי שעד שלא אחזיר ציוד לא אקבל פיצויים וכן הלאה. האם זה מותר? אני זועמת וכעסת על האלימות הזו. האם העובדה שישנם עובדים (פנסיונרים וכאלה שאיכשהו לא ערכו מעקב אחרי עזיבתם) שלא הופעלה נגדם סנקציה כזו עומדת לטובתי בעניין תום לב? ומה לגבי הלנת הפיצויים (סיימתי את עבודתי בסוף יולי) והשכר האחרון? תודה דנה

    • הצעה
      דוד | 10/09/2008 18:40

      במידה ויש לך הוכחות ששילמת על המכשיר שלחי להם בדואר רשום העתקים של ההכוחות וכן את ה sim של הטלפון (שבלאו הכי כבר אין בו תועלת לאחר שנותק) ובמקביל תגישי תביעה לקבלת פצויי פיטורים והודעה מראש כולל פצויי הלנה. המעסיק איננו רשאי לעכב את השכר או הפצויים עקב אי החזרת המכשיר, אך אם התחייבת בכתב לפצות את המעסיק בגין אובדן או נזק למכשיר אז הוא רשאי לנכות מהשכר בהתאם לעלות שהתחייבת עליה ולא יותר מהעלות האמיתית של המכשיר.