פיטורים בחברה ממשלתית

  • מקרה מעניין
    צדיק | 08/09/2008 15:51

    אז ככה: אני עובד בחברה ממשלתית, ויש לי מכתב פיטורין שהוכן לי לפני כחודש-לאחר שימוע, בתום חוזה של 5 שנים לתאריך 30 באוקטובר. אלא שהייתי חולה פה, ועצבתי ככל הנראה את הבוס שם, ואז הם ביצעו אקט פיטורין מיידי- מהיום להיום, ללא שימוע וללא כלום. אך הם ימישיכו לשלם עד ה30 לאוקטובר. נו מה רע אתם שואלים? אז ככה: ישנה פגיעה מבחינת חתימת ההבטלה שתבוא בסיום העבודה- היות והמשכורת אותה אני אקבל מעתה מורכבת מבסיס בלבד- שכר מינימום, לעומת תוספות מתוספות שונות להן זכיתי כעובד(א.רכב,ש.נוספות, פרמיה וכד') ההבדל הוא שהמשכורת ברוטו כולל תוספות אלו היא בערך פי 3 מבלעדיהן. חתימת ההבטלה נקבעת עפ"י הח' האחרונים- ע"כ הפגיעה היא ישירה. מה גם שנרשמתי לנופש במימון חלקי של וועד העובדים בסוכות- ואמרו לי שהעניין מבוטל עקב הפיטורין. מה מעמדי- עובד\לא עובד(מחד- מקבל משכורת, מאידך לא עובד..) ומה ניתן לתבוע במצב זה בקשר לאבטלה ולנופש כאמור? תודה רבה

    • פיטורים בחברה ממשלתית
      עו"ד רענן קריב | 08/09/2008 17:29

      העצה הטובה ביותר שאפשר לתת לך במצב שתיארת היא לפנות לועד העובדים, לתאר את המצב ולבקש את התערבותו.

      • זהו שלצערי
        צדיק | 08/09/2008 19:21

        הייתי עובד זמני וועד העובדים "לא רואה אותנו ממטר" -אנו עובדים סוג ב'. שאלתי היא רק חוקתית בלבד. אשמח לתשובה

    • תגובה
      שי | 09/09/2008 14:48

      נראה שהסיכוי שלך לנצח את המערכת נמוך (אתה יכול לדרוש שימוע לגבי הפיטורים המידיים, אך סביר שזה לא יעזור). אני מצי שתנסה למצוא כרגע עבודה נוספת שתשלים את שכרך לשכר גבוה יותר ולהתפטר ממנה מספר ימים לפני סיום היחסים במקום הממשלתי. לעניין חישוב השכר ילקחו השכורות משני מקומות העבודה, לעניין פיטורים /התפטרות (והמתנה של 90 יום) ילקח בחשבון מקום העבודה שבו הסתיימו יחסי עובד מעביד לאחרונה לפני החתימה בלשכה.