תשובה

  • הערת תנאים
    סיגל | 07/09/2008 14:47

    שלום רב! חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה. אני עובדת 4 ימים בשבוע בתור עובדת חודשית. יומיים 7 שעות ויומיים 12-15 שעות - לא יותר מ18 ימים בחודש (אצלנו בעבודה שעות נוספות במשרה שכזאת הן רק אחרי 43 שעות שבועיות) אבל במשרה של עובד יומי קיימת אפשרות לקבלת שעות נוספות. בקשתי לעבור להיות עובדת יומית והם הסכימו אך הורידו לי יום אחד (ז"א לעבוד רק 3 ימים בשבוע) רציתי לדעת אם זה חוקי להעביר אותי לעובדת יומית בהסכמתי (שזאת המשרה המתאימה לי) ולבקש ממני לעבוד פחות יום. האם זה הערת תנאים?

    • תשובה
      שיר ורד | 07/09/2008 19:29

      זכותך לדרוש לחזור לעבוד במתכונת הקודמת. מבחינת החוק אין הבדל בתשלום שעות נוספות בין עובד יומי לעובד חודשי, כל עוד המעסיק קובע את ימי ושעות העבודה. לכן, אם לא מדובר במתכונת עבודה הקרויה שעות גמישות את יכולה לתבוע שעות נוספות על תקופות עבודתך הקודמת אם תצליחי להוכיח את שעות עובדתך ברמה יומית.

    • המשך לשאלה...
      סיגל | 07/09/2008 21:56

      לא הבנתי כל כך את התשובה! רציתי לדעת לגבי המשרה היומית אם בחרתי בה כדי לקבל שעות נוספות שזה לא במתכונת שעבדתי לפני שילדתי הוא יכול להגיד לי שעכשיו נעשה חוזה חדש אבל את יום ראשון נוריד מהפרק! אני כבר 5 שנים עובדת ארבעה ימים בשבוע א'-ד' כולל והאם זה נקרא הערת תנאים?

      • תשובה
        שיר | 08/09/2008 15:18

        הפחתת מספר ימי העבודה היא הרעת תנאים אם לא נעשתה בהסכמת העובד. הסכמת המעסיק לשינוי תנאי העבודה בתגובה לבקשת העובד לשינוי שיטת תשלום השכר לא תחשב כהרעת תנאים. בתשובתי, ציינתי שרצוי שתדרשי מהמעסיק לחזור להסדרי העבודה הקודמים ואז לתבוע בגין שעות נוספות על כל התקופה. לפי חוק עבודת נשים אסור למעסיק להפחית את היקף המשרה במשך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת לידה.