תגובה

  • חופשה בחגים
    ניר | 04/09/2008 10:24

    שלום רב, פונה בשאלה חוזרת מאחר שלא ענו לשאלתי המקורית זה זמן רב. אני מועסק מטעם המעסיק שלי אצל לקוח (outsourcing). שעות העבודה המקובלות אצל הלקוח בחגי ישראל הינם: חול מועד - 6 שעות. ערב חג - 5 שעות. כאשר אינני עובד בערב חג או בחול המועד אני מחויב מטעם המעביד ביום חופש מלא - 9 שעות. לעומת זאת אם אני עובד בפועל בימים אלו עליי לעבוד 6 שעות בערב חג וכן 6 שעות החול מועד. נושא זה נמצא במחלוקת בינינו. בנוסף, ברצוני לציין כי: 1. החופש אצל הלקוח מחושב לפי שעות ולא לפי ימים. כלומר, כל חודש מחושב פוטנציאל השעות החודשי וממנו מופחת סך השעות שעבד עובד בפועל. היתרה הינה החופשה בשעות . 2. ישנם עובדים ממעסיקים שונים אצל לקוח זה ובעיה זו קיימת עם המעסיק שלי בלבד. אשמח לקבל תשובה לגבי מקרה זה. תודה רבה, ניר.

    • תגובה
      שי | 04/09/2008 12:01

      לפי מה שאתה מתאר אתה עובד אצל קבלן כח אדם ולא בהסדר של מיקור חוץ. (במיקור חוץ החברה אחראית באופן מלא למתן שירותים מסוימים אצל המעסיק בפועל ואילו בחברת כח אדם החברה מספק עובדים אשר מבצעים את עבודתם תחת ניהול ואחריות של המעסיק בפועל). אם כך חל עליך חוק הסעקת עובדים ע"י קבלני כח אדם ואם אינך עובדת בתפקידי מחשוב חל גם סעיף 13 הכולל בין השאר את ההוראה הבאה: (א) תנאי העבודה, ובמקום שיש בו הסכם קיבוצי - הוראות ההסכם הקיבוצי, החלים על עובדים במקום העבודה שבו עובדים גם עובדי קבלן כוח אדם, יחולו, לפי הענין, על העובדים של קבלן כוח האדם המועסקים באותו מקום עבודה, בהתאמה, בין היתר, לסוג העבודה ולותק בעבודה אצל המעסיק בפועל.

      • vcvrv
        ניר | 04/09/2008 14:00

        ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. אין לי ספק שאני עובד במיקור חוץ. כנראה שאינני בקיא בהגדרות ולא תיארתי נכונה את התפקיד. השירות שנותנת החברה אליה אני משתייך הוא שירות מיקור חוץ וכן עמיתיי לעבודה משתייכים לחברות מסוג זה. כמו כן, ואולי בלי קשר, אני עובד בתחום המיחשוב. האם התשובה שונה במקרה זה? תודה, ניר.

        • תשובה
          שי | 04/09/2008 16:29

          לעובדי מיקור חוץ וכן לעובדי מחשוב אין זכות להשואת תנאים לעובדי המעסיק בפועל

          • האם יש מה לעשות ?
            ניר | 07/09/2008 10:39

            תודה על התשובה. הלקוח אצלו אני עובד מעסיק עובדי מיקור חוץ ממספר גדול מאוד של חברות. הבעיה קיימת רק עם החברה בה אני מועסק. האם יש מה לעשות? אודה לתשובתך, ניר.