הבהרה נוספת

  • סירוב המעביד לתת ימי חופשה בפועל לעובד
    יפעת | 03/09/2008 22:00

    בעלי עובד מזה כשנתיים בחברה על פי שעות- כ-9 ש"ש. המעביד מסרב לתת לו לנצל את ימי החופשה שצבר במהלך התקופה, וקבע, כי פדיון ימי החופשה שייצברו לזכותו עד למועד עזיבתו ישולמו לו באותו מועד. האם זה חוקי לסרב לתת לעובד לנצל אפילו יום חופשה אחד שנזקף לזכותו?

    • הבהרה נוספת
      יפעת | 03/09/2008 22:06

      המעביד, כאמור, מסרב לאפשר לו לצאת לחופשה בתשלום- אלא רק לחופשה ללא תשלום. הוא קבע, חד צדדית, כי פדיון ימי החופשה ישולם לבעלי ביום שיעזוב והוא לא יהיה זכאי לקחת אף יום חופשה בתשלום, ואף לא ישולם לו פדיון ימי חופשה כל עוד הא עובד בחברה. האם זה חוקי?

      • לא חוקי
        עו"ד רענן קריב | 04/09/2008 12:37

        המעסיק מפר את הוראות חוק חופשה שנתית הן במישור האזרחי והן עובר עבירה פלילית. עובד אינו זכאי לפדיון חופשה במהלך העבודה אלא רק בסיומה, אבל הוא זכאי לחופשה שנתית על פי ותקו.

      • לא חוקי
        שי | 04/09/2008 12:38

        המעביד מחויב להוציא את העובד בכל שנה לפחות לחופשה רציפה אחת בתשלום שמשכה לפחות 7 ימים קלנדריים, עם הודעה מראש של 14 יום לפחות. בנוסף המעביד רשאי לדחות את יתרת ימי החופשה למשך שלוש שנים נוספות (כלומר את ימי החופשה שהצטברו ב 2008 יש לנצל עד סוף 2011). בנוסף, לעובד זכות לקחת יום חופשה אחד בשנה במועד שיבחר על ידו עם הודעה מראש של 30 יום לפחות. מוצע להגיש נגד המעביד תביעה לבית הדין לעבודה לחייבו לאפשר לעובד לצאת לחופשות בהתאם לחוק.