אפרט קצת

  • שאלה דחוווף
    קרין | 03/09/2008 21:48

    האם מקום עבודה רשאי לקחת מעובד כסף כל חודש על זה שהוא התפטר? האם מקום עבודה רשאי לקחת מאדם כסף על הסעה ועל עובד שהחליף את האדם שהתפטר? מה עושים במקרים האלה האם יש דרך לפעול?

    • אפרט קצת
      קרין | 04/09/2008 11:21

      אפרט מעט אני עובדת בחברת ביטחון ESC ששייכת לנתב"ג וע"פי הנהלים שאותם פרס בפניי בכירים שם יש שם שבעת אלפים בכירים גוף שמרוויח מיליוני שקלים בשנה. אני מקבלת הסעות מטעם החברה שהיא משלמת לנהגים שבאים להסיע ולהחזיר באחת מהפעמים לא הגעתי להסעה והחליטו שאני צריכה לשלם על זה וגם חיכיתי יותר מחצי שעה להסעה ולא הגיעה אז לא הגעתי בסוף לעבודה והוחלט שאני אשלם על העובד שהגיע במקומי ואולי גם על ההסעה לא יודעת.

      • לא
        עו"ד רענן קריב | 04/09/2008 12:35

        בנסיבות שתיארת אין המעסיק רשאי לגבות את הכסף מהעובד. לגבי התפטרות תצטרכי לפרט יותר.

        • שלום לעו"ד אפרט הכל
          קרין | 04/09/2008 12:39

          אני נמצאת שם כחודש בערך אפילו פחות אני נורא חדשה ואני קראתי בחוזה ואני מפחדת שהם שריינו סעיף בחוזה שאומר שבגלל שחסר להם עובד אז אני צריכה לשלם כל חודש 600 שקל אני לא יודעת מה לעשות אני רוצה לעזוב אבל לא בתנאים האלה

      • תגובה
        שי | 04/09/2008 12:42

        לגבי הקנס בגין ההסעות, תגישי תביעה לבית הדין לעבודה בגין השכר שנוכה ממך ללא היתר. במידה וחיכית להסעה שהגיעה באחור, יש לשלם לך שכר בגין זמן העבודה שהתבזבז. אם ההסעה לא הגיעה כלל ולאחר שביררת שלא תגיע, את רשאית להגיע לעבודה בכוחות עצמך ולדרוש שכר בגין כל יום העבודה. לגבי תשלום בגין התפטות השאלה לא ברורה. נושא הבכירים לא קשור ליחסי עובד מעביד.

        • השאלה שלי היא כזאת
          קרין | 04/09/2008 12:54

          האם מקום עבודה רשאי לקחת מעובד סכום של שש מאות שקלים בכל חודש אחרי שכבר התפטר? ולהדגיש שזה סעיף בחוזה שלו כולל גם תשלום על הסעות והעובד שהחליף אותי בגלל היעדרי