אי תשלום השתלמות

  • להתפטר בדין מפוטר ?
    אלי | 23/08/2008 22:48

    גיליתי שהמעסיק שלי הפסיק מזה שנתיים לשלם לי קרן השתלמות ועוד. פניתי אליו לגבי העניין ותשובות אני לא מקבל אלא רק התנכלויות. שאלותיי: 1.האם אני עומד בקריטריונים ויכול להתפטר בדין מפוטר ? 2.מכיון שאני מתפטר ולא מפוטר , אני לא אקבל מכתב פיטורין ולכן אני לא זכאי במיידית לקבל דמי אבטלה מלשכת התעסוקה ? 3.מתי אני זכאי לקבל דמי אבטלה בכל התהליך ? 4.כמה זמן ממתינים למשפט בממוצע וכמה זמן עד לפסק דין בממוצע ?

    • אי תשלום השתלמות
      עו"ד אריק שלו | 24/08/2008 00:44

      ראשית מומלץ שתשלח לו דרישה לתשלום בכתב. לאחר באפשרותך להתפטר תוך שליחת הודעה מוקדמת. לאחר באפשרותך להתפטר בדין מפוטר. בנסיבות אלו אתה זכאי לאבטלה באופן מידי. משפט יכול להתנהל ממספר חודשים ועד למספר שנים.

    • תשובה
      שיר ורד | 24/08/2008 00:50

      הדרך המקובלת במקרה כזה היא לא להתפטר אלא להגי שתביעה כנגד המעסיק לשלם לך את הכספים שהיה צריך להעביר לקרן ההשתלמות כשהם מגולמים בגלל הטבת המס שאתה מפסיד . (הנ"ל לגבי שנות מס קודמות לגבי השנה הנוכחית יש לתבוע את העברתם לקרן).אם בוצע ניכוי משכרך וזה לא הועבר, אפשר גם להגיש נגדו תלונה במשטרה על גניבה.לגבי התפטרות, אתה יכול לתת למעסיק מכתב בו אתה דורש לתקן מייד את הדבר והלפריש עבורך לקרן ההשתלמות מתחילת שנה זו ולהודי שבמידה ולא ישעה כן תתפטר בגין תנאים שאין לצפות מהעובד לעבוד. רק אם הוא לא יעשה כן, תוכל להתפטר עם הודעה מראש כחוק ולקוות שבתביעה תשכנע את בית הדין שהיית זכאי לקבל הפרשות אלו והמעביד נמנע מהם ללא כל הצדקה.אפשר לעשות זאת ביחד עם תביע הלגבי ההפרשות בעבר.לגבי דמי אבטלה נא לשאול בפורום ביטוח לאומי.משפט יכול להמשך ממספר חודשים עד למספר שנים.