תשובה

  • שטרות מזוייפים - עזרה דחופה
    ענת | 21/08/2008 12:05

    בני בן 18, עובד כקופאי בחנות ילוו בתחנת דלק. אתמול נכנס למקום אדם שביקש לפרוט 5 שטרות של 200 ש"ח לשטרות קטנים יותר, ובני פרט לו את השטרות. כעת הודיעו לו מנהלי החנות כי השטרות הנ"ל נמצאו כמזוייפים אנא עיזרו לי להבין מהי אחריותו של בני במקרה זה ? ומה עושים במקרה כזה? תודה ענת

    • תשובה
      שרון | 21/08/2008 15:26

      במידה ויש במקום מצלמות אבטחה, יש לבדוק את ההקלטות ולנסות לזהות את הנוכל. יש להגיש תלונה במשטרה ולמסור את השטרות המזויפים למשטרה. מאחר ופריטת שטרות לעוברי אורח איננה חלק מעבודתו כנראה שזכותו של המעסיק לדרוש מהעובד להחזיר את הסכום החסר.

      • תודה על התגובה תגובה
        ענת | 21/08/2008 16:09

        שרון תודה אך זוהי חנות נוחות המשמשת גם ככספומט ופריטת שטרות כסף היא פעולה שיגרתית בחנות קיוסק או מסעדה. ואם היו משלמים לו בשטר מזוייף עבור רכישת מוצרים ? מה בנוגע לעובדה שלא ניתנו לעובד אמצעים לזהות שטרות כסף מזוייף ?

        • פריטת שטרות
          שיר ורד | 22/08/2008 17:28

          פרטת שטרות איננה פעילות במסגרת העבודה.אם היה מדובר בפריטת שטר בודד, ניתן להתייחס לכך, כאל התנהגות בתום לב של העובד.כאשר מדובר בפריטת סכום כל כך גדול, ומספר שטרות מאותו סוג זה היה צריך להדליק אצלו נורה אדומה, והיה עליו לדרוש מהנוכל תעודה מזהה ולרשום את פרטיו.במקרה של עודף ללקוח משטר בודד (כמו גם תשלום סכום גדול בשטרות מזויפים), במידה והזיוף איננו בולט לעין והעובד לא צויד באמצעים לגילוי זיופים ולא קיבל הנחיות לבדיקת שטרות בסכומים גדולים, אין לחייב את העובד לשאת בתשלום.