תשובה

  • שכר בסיס
    azavzaz | 18/08/2008 22:00

    לצוות שלום .. האים שכר בסיס למשרה מלאה חייב להיות לפחות שכר מינימום או שאפשר לרשום בתלוש בשורה של שכר בסיס נניח 2000שח והשאר להשלים על ידי סעיפים נוספים חלקם פיקטיביים לצורך התחמקות עתידית מתשלום פיצויי פיטורים מלאים בתודה מראש...

    • תשובה
      שיר ורד | 19/08/2008 09:59

      אין לכלול בתלוש השכר סעיפים פיקטיביים.לבדיקת חוקיות התלוש יש לפרט את רכיבי השכר , התניות לתשלומם וגובהם.

      • בתגובה לתשובתך.....
        דבורי | 21/08/2008 00:51

        שלום רב, אני עוקבת אחר תשובותיך מר ורד וניראה לי שאתה לא כל כך מבין בנושא השכר וסעיפים פיקטיביים וזאת, עובדה שהמעבידים כן מכללים סעיפים שכאלה בתלוש. (למרות שאתה משתמש מפעם לפעם במושג שאין לכלול-אבל עובדה שכן כוללים). למרות שיש רכיבי שכר שמפורטים ושלכאורה נכונים ומוצדקים אך נשאלת השאלה איך סוכם עם המעביד ועל איזה שכר יסוד. לא יתכן שהמעביד יוריד נסיעות במקום להוסיף לשכר, או יוריד דמי הבראה במקום להוסיף או כלכלה וכד' - דמי הבראה הוא תשלום חובה (וכלול במסגרת צווי הרחבה) ולא שהמעביד יכניס לשכר הרגיל בכל חודש באמתלה ששילם. אז, מה הסיבה שיש כן מעבידים שפעם בשנה בחודשי הקיץ מוסיפים לעובד על שכרו המלא את ימי החופשה במזומן ? נו מה דעתך על כך מר ורד היקר ? ? במה זה תלוי ? ואולי ביושרו של המעביד על זה לא חשבת ? ? מר ורד היקר האם אתה מצד המעביד ותומך באי הצדק שנעשה לעובד או סתם נהנה להרגיז ולאמת את הסילוף הזה ? ? בברכה רבה, דבורי