השאלה כללית מדי

  • תלוש פיקטיבי
    דבי | 18/08/2008 00:19

    שלום רב, ברצוני לשאול מה עושים עם תלוש משכורת פיקטיבי ואיך מתמודדים עם זה ? הבוס החליט אתם (הכוונה העובדים) מקבלים שכר ותעשו מה שאתם רוצים - אבל האם הוא יכול לעשות בכספנו מה שהוא רוצה ? - כמו לצמצם את שכר היסודי ? ? והאם יש פירצה שניתן לרו"ח שעושה את המשכורות לעשות כדבר הזה ? ? כי הרי הוא משטה בעובדים האם לא כן ? ? וגם מסדר אותנו ! ! תודה על תשובתכם המהירה. דבי

    • השאלה כללית מדי
      שיר ורד | 18/08/2008 08:58

      אם המעביד לא משלם שכר על פי חוק או על פי ההסכם יש להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.כל עוד לא תפרט במה מדובר לא ניתן יהיה להשיב לך אם המהלך חוקי או לא.

      • תלוש פיקטיבי
        דבי | 18/08/2008 09:56

        שלום רב, מדובר בזה שהמעביד לא הסכים לשלם תוספת של הוצ' נסיעה כתוספת לשכר אלא, שישולם במסגרת הברוטו שכאילו כלולה כבר בו, וזרק אני נותן את השכר תעשי מה שאת רוצה. בתלוש השכר הוא מפרט הוצ' נסיעה 200 ש"ח כלכלה 300 ש"ח הבראה בכל חודש 500 ש"ח(וזה מהחודש הראשון) וכך זה מתקזז מהשכר היסודי.(דבר שכלל לא הוזכרבקבלה לעבודה). במקום לתת תוספת נסיעות לשכר ודמי הבראה כנהוג פעם בשנה בחודשי הקיץ.הוא בעצם משתמש מכספי השכר היסודי ו"כאילו" מעביר מכיס לכיס.(וזה בעצם השכר היסודי שלי). לכן, שאלתי למה רו"ח נותנים יד למניפולציה הזאת והאם יש פירצה כלשהי הנותנת גיבוי לכך, ומה ניתן לעשות כעת- גם לגיטימי וגם חוקי, מלבד לגשת אליו כי בכל פעם הוא פותח פה - כי ידוע על ראש הגנב בוער הכובע ! ! בבקשה תשובה עניינית לעובד שבאמת נותן את נשמתו אמנם, בחצי משרה אך עובד ורוצה את שכרו בצידו וכן את ההטבות בצידן. שאלה נוספת - האםזה נחשב להרעת תנאים מבחינה משפטית ? ? שוב, תודה על תשובה מהירה, דבי

        • על פניו זה לא תלוש פיקטיבי
          שיר ורד | 18/08/2008 17:42

          מדובר בסעיפים לגיטימיים בתלוש השכר. כל עוד כל הסכומים המופיעים בתלוש אינם נמוכים מהמתחייב על פי חוק (או על פי הסכם העבודה) זה לגיטימי וחוקי.

          • תלוש פיקטיבי
            דבורי | 19/08/2008 00:40

            שלום רב לך מר ורד היקר, ברצוני לשאול מה כאן לגיטימי, האם לגיטימי שמעביד מהחודש הראשון לעבודתו של עובד יוריד 500 ש"ח לחודש וזה כל השנה. הרי ברור לך שהוא מתחמק מתשלום נוסף של דמי ההבראה לא ? ? וזה נראה לי חוסר פירגון משווע ! ! האם לזה אתה קורה לגיטימי. תעשה בבקשה חישוב של הימים שמגיעים לעובד בגין חמישה או שישה ימים וניראה לאיזה סכום אתה מגיע. הרי עקב כך שהוא מוריד לי דמי הבראה וכלכלה ונסיעות הוא בעצם מוריד מסכום השכר היסוד שלי - וכעת במיקרה של פיטורין הרי אני אקבל לפי שכר היסוד הנמוך וכן את הפיצויים - הלזה ייקרא לגיטימי ? ? עו"ד בוודאי היה שם לב שיש כאן ניצול ופירצה של הניכויים הללו. ובכלל לא כך סוכם במועד הקבלה לעבודה - מה שנאמר זה "אני נותן את השכר תעשי בו מה שאת רוצה" - נכון אני אעשה ואשתמש כמו שאני רוצה, אבל למה הוא כמעביד עושה מה שהוא רוצה - וזו השאלה. בברכה רבה, דבורי

            • תלוש פיקטיבי
              דבורי | 19/08/2008 20:32

              שלום רב, אבקש התייחסותכם לתשובתו של מר ורד. בברכה, דבורי