מכתב התפטרות

  • האם העובדת חייבת למסור הודעת ההתפטרות לאגף כוח אדם
    royazr | 16/08/2008 23:59

    שלום אני עו"ד ומייצג את אשתי בהליך מול גוף גדול שהיא עבדה אצלו (אינני מבין כ"כ בדיני עבודה). אשתי עבדה במחלקה מסויימת באותו הגוף, ומסרה את מכתב ההתפטרות למנהלת הישירה שלה, שהיא מנהלת האגף שבו עבדה. שאלתי היא - האם אשתי הייתה מחויבת למסור את המכתב דווקא לאגף כוח אדם בגוף הגדול שבו עבדה, או שמספיק היה, כדי שהתפטרותה תחשב, שהיא תעביר בעצמה את המכתב לאגף כוח אדם. האם יש איזשהו בסיס לטענה כי רק מהתאריך שבו המכתב "עבר" בתוך הגוף לאגף כוח אדם - מאותו רגע נכנסת ההתפטרות לתוקף? מה הדין אם היא וידאה וביקשה שהמזכירה של אותה המנהלת תעביר את המכתב לאגף כוח אדם? מה הפסיקה בבית הדין לעבודה שמתייחסת לשאלה מה הגורם הפנימי בתוך המעסיק שיש להעביר לו את מכתב הפיטורין? (האם חייב להיות דווקא כוח אדם, או המנהל הישיר), והשאלות האחרות שהתייחסתי אליהם בשאלתי?

    • מכתב התפטרות
      עו"ד אריק שלו | 17/08/2008 20:58

      מכתב התפטרות צריך להינתן כאמור למעסיק. גם מנהל ישיר אצל המעסיק או מזכירה של המעסיק הינם שלוח של המעסיק או נציג של המעסיק ולכן לא יתכן שתשמע טענה כנגד המצאת המכתב למי מהם. באם למעסיק יש טענות בעניין זה מן הראוי שיפנה אותן לנציגים מטעמו. כמובן שלא מן הראוי יהיה ליתן את מכתב ההתפטרות לעובד אחר או למי שאינו קשור לניהול עבודת העובדת בפועל.

      • אריק - תודה רבה - האם תוכל להפנות אותי לפסיקה
        royazr | 17/08/2008 22:43

        אריק - תודה רבה - האם תוכל להפנות אותי לפסיקת הארצי המתייחסת לדברים שאמרת?  רועי