חוזה העסקה

  • שאלות לגבי חוזה העסקה
    אור | 15/08/2008 23:22

    שלום רב, יש לי מספר שאלות בנוגע לחוזה העסקה שברשותי, אודה לתשובתכם- 1. בחוזה כתוב שעות עבודה מסויימות וימים מסויימים. המנהלת רוצה שאני אעבוד שעה נוספת פעם בשבוע - והיא לא מתכוון לשלם על זה. (ואני גם לא מתכוונת לתרום). היא טוענת שזה במקום לעבוד ביום שישי - אבל בחוזה לא כתוב שעובדים ביום שישי. כתוב בפירוש ראשון עד חמישי. וכתוב בפירוש מהן השעות. מה אפשר לעשות כנגד זה? 2. בסעיף החופשה כתוב שאהיה זכאית לחופשה שנתית כחוק ללא זכות צבירה - מהי זכות צבירה?? 3. בחוזה יש סעיף שאומר שבמשך שנה לאחר סיום עבודתי בחברה, אסור לי לעבוד אצל אף מתחרה של החברה. האם זה לא מגביל אותי מבחינת תעסוקה וחופש העיסוק? במקרה שלי, הידע שיש לי לא נרכש מהחברה אלא מקודם לכן, וזה ידוע לצדדים, אבל לא בא בחשבון בחוזה. כמו כן מצויין שזהו תנאי יסודי בהסכם. לטענתם זה מגן בצורה סבירה על אינטרסים חיוניים של החברה. תודה הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

    • חוזה העסקה
      עו"ד אריק שלו | 16/08/2008 18:52

      לא ניתן לדרוש שעות עבודה ללא תשלום שכר. לא ניתן לפגוע בקבוע בחוק חופשה שנתית באשר לאפשרות צבירת ימי חופשה. לא ניתן להגביל חופש עיסוק ללא אינטרס לגיטימי לשמירה כגון סוד מסחרי.

      • תודה עו"ד שלו, המשך -
        אור | 16/08/2008 20:23

        אם כך, לפי מה שכתבת - החוזה אינו בר יישום אפילו שחתמתי עליו? בעניין תקופת הצינון - זה מופיע בשלושה סעיפים שונים, כך שזה סוגר אותי מכל הבחינות. אין כאן שום סוד מסחרי והידע שלי הוא מקודם. כלומר, לפי מה שכתבת, סעיפים אלו נועדו רק להפחיד אבל הם ייפלו בבית המשפט? תודה