נוהג

  • מתפטר בדין מפוטר
    עובד | 15/08/2008 20:51

    שלום רב, האם מקרה של אדם שסיים את לימודיו ולכן ביקש מהמעסיק לקדמו לתפקיד התואם כעת את השכלתו באותו ארגון, אך המעביד סירב, ולכן הוא מתפטר - האם זכאי לפיצויים? אציין שבעבר פיצויים שולמו לכל מי שמתפטר בלי קשר לסיבה, אך לאחרונה הנוהג הזה הופסק, היות ואין מספיק כ"א. תודה רבה מראש.

    • נוהג
      עו"ד אריק שלו | 16/08/2008 18:49

      באם הנוהג היה קיים שנכנסת לעבודה אז ניתן לשנות אותו חד צדדית תוך שמידעים את העובדים על השינוי ונותנים להם להתנגד. המעסיק לא חייב לתאם את התפקיד לפי השכלתך. אשר על כן, התפטרותך בנסיבות אלו לא מזכה אותך בפיצויים.