ימי מחלה

  • הודעת חזרה לעבודה
    יואל | 13/08/2008 21:14

    שלום רב, יש לי עובדת, פקידה בתפקידה שהחליטה לעשות "דוקא" לפני יומיים והצהירה באמצע יום עבודה שהיא חולה (למרות שהיה ברור מאוד שהיא לא וככל הנראה היא עושה זאת ממניעים מניפולטיבים) העובדת הלכה לביתה למרות שלא ניתן לה אישור לכך. כיום ההמצב הוא שכבר יומיים היא "טורחת" להודיע לי כל יום בשעות הערב המאוחרות מאוד שהיא לא מגיעה ביום למחרת ועדיין חולה.(כאמור.היא לא) שאלתי היא. האם אני יכול לחייב אותה להודיע לי 24 שעות לפני חזרתה/אי חזרתה לעבודה.? האם אני יכול לנקוט כנגדה בצעד משמעתי עקב נטישתה את מקום העבודה ללא אישור? מיותר לציין שתפקידה במשרד הינו קריטי במענה הטלפוני ובהכנת החומר לשתשלומי המס באמצע החודש.ולכן עלי לדעת כיצד להתארגן.

    • ימי מחלה
      עו"ד אריק שלו | 14/08/2008 22:54

      אם היא נותנת אישורי מחלה לא הייתי ממליץ לפעול נגדה בשל מחלתה. באם העובדת עושה בעיות ואינה עובדת כנדרש באפשרותך לפטרה.

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 17/08/2008 00:37

      זכותך לדרוש ממנה לשלוח לך את אישורי המחלה (בפקס או אימייל), במידה ולאתציג אותם אתה יכול להודיע לה (בכתב) כי אתה רואה בה כמתפטרת ללא הודעה מוקדמת מהים שבו נטשה את העבודה.במידה ויש לה אישורי מחלה כחוק, זכותך לפטר אותה, בתקופת ההודעה מראש עליה לעבוד כרגיל ולקבל שכר רגיל או להיות חולה עם אישוירם ולקבל דמי מחלה בהתאם לנהוג במקום העבודה ובמסגרת צבירת ימי המחלה שלה.אם עבדה מעל שנה תהיה חיי בפצויי פיטורים.אם היא בהריון,יתכן שלא תוכל לפטר אותה.