התלמדות

  • אי תשלום בגין תקופת התלמדות
    עידו | 13/08/2008 15:32

    רענן ואריק שלום. קוראים לי עידו. עבדתי בבית קפה במשך כעשרה ימים (5 משמרות התלמדות) וצצה לי הזדמנות שבגללה החלטתי לעבור לתל אביב. כמובן שהודעתי למעסיק אך בעל-פה בלבד. רשמתי לעצמי כל יום את שעות העבודה אך לא דרשתי עבורם חתימה מהמעסיק. כעת הגעתי לדרוש את התשלום והמעסיק אמר לי כי הנוהל הרשתי קובע (זוהי רשת) שלא ניתנת משכורת עבור תקופת התלמדות אלא רק אחרי 3 חודשי התמדה (וכמובן שלא חתמתי על שום חוזה עבודה כלשו למעט טופס 101). האם מגיעה לי משכורת? ואם כן, איך אני יכול להוכיח את כמות השעות שעבדתי כאשר המעסיק יכול (לכאורה) לשנות את הרישום אצלו? אודה לכם מאוד על תשובתכם.

    • התלמדות
      עו"ד אריק שלו | 14/08/2008 22:43

      באם לא עבדת מעבר לתקופת ההלתלמדות נשאלת השאלה מה עשית בתקופה זאת. אם לא עבדת לטובת המעסיק אלא למדת בלבד שאז איני סבור שמגיע לך שכר כלל ואולי ההפך הוא הנכון. באם זו הייתה תקופת עבודה לכל דבר אתה זכאי לשכר מלא.

      • לגבי השאלה השניה.
        עידו | 15/08/2008 06:56

        אריק שלום. תודה על התשובה. בפועל- מה שנדרשתי לעשות היה להגיע לבית הקפה, עם הלבוש המתאים, לנסות לעשות צורות בקפה וכאשר מדי פעם יש הזמנות אז להוציא גם אותן. למעשה הייתי ברמן אחד מיותר מבחינת המקום. אבל הזמן בו נדרשתי להגיע היה זמן יקר בשבילי- מה עוד שלא הוצבה לי שום התנייה בנוגע למשך עבודתי כתנאי לקבלת השכר. (והשאלה הנוספת- נניח שכן מגיע לי שכר- האם זה לא "דופק" אותי העובדה שהמעסיק יכול לשנות את הרישום שאצלו אם בא לו ואז אני לא ואכל להוכיח מה שמגיע לי?) תודה רבה.

        • התלמדות
          עו"ד אריק שלו | 16/08/2008 18:44

          לא משנה אם היית מיותר. נשאלת השאלה האם עבדת ומה עשית. באם בפועל הוצאת הזמנות אז היה צריך לשלם לך שכר.