עומס

  • בקשה לקיזוז בשעות המשרה מצד העובד
    בלה | 13/08/2008 14:07

    שלום רב! האם העובד רשאי לבקש צימצום משרה מיוזמתו? האם דבר כזה אמור להביא לפיטוריו מצד המעסיק ( פיטורים + קבלת פיצויים כמובן )? האם למעסיק יש זכות חוקית לדרוש מעובד לעבוד כמות מסוימת של שעות, גם אם העובד מעוניין לצמצם את משרתו? אני עובדת במלון כשנתיים +, ללא הסכם עבודה אישי כלשהו. אומנם בשנה הראשונה לעבודתי חתמתי על חוזה שבו רשום :משרה מלאה + שעות נוספות בהתאם לצורך, אך החוזה היה לשנה ולא יותר והוא פג תוקף כבר. בעבר נהגתי לעבוד באותו המשרד לבד ( במשך כשנה + ) וכל העומס היה מוטל עליי, כמובן שבאותה תקופה "לא היו לי חיים, מעבר לעבודה", הייתי עושה המון שעות נוספות. בתקופה ההיא זה לא הפריע לי במיוחד כי הייתי זקוקה לכסף. בחצי שנה האחרונה הגיעה עוד בחורה למשרד ועכשיו אנחנו עובדות משמרות של 8 שעות כל אחת ( כמעט ללא שעות נוספות ). נודע לי שהבחורה הזו מתכוונת לסיים את עבודתה בקרוב אך היא טרם הודיעה על כך למעסיק. אני יודעת היטב שאם וכאשר היא תעזוב כל העומס שוב ייפול עליי, עד שתמצא מחליפה והיא תעבור חפיפה ( משהו כמו חודש ). אני פשוט לא מסוגלת נפשית לחזור לאותה תקופה שבה עבדתי "בלי לנשום", אפילו במחיר סיכון של המשך עבודתי במקום. אשמח לקבל קצת הכוונה תודה

    • עומס
      עו"ד אריק שלו | 14/08/2008 22:40

      באם ידרשו ממך לעבוד שעות נוספות רבות בשונה מעבודתך בתקופה האחרונה תוכלי לשלוח מכתב על הרעת תנאי העבודה שלך. הדבר אינו ברור חד משמעית אומנם באם תדרשי שלא ישנו בנפח עבודתך ולאור התקופה אחרונה יתכן שהדבר יתקבל כהרעה מוחשית. באם לא יקבלו את בקשתך תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

      • תודה ועוד כמה שאלות בבקשה
        בלה | 16/08/2008 21:31

        מה לעשות בינתיים במידה ואתבקש לעבוד יותר מ8 שעות? פשוט להגיד לבוס שאני הולכת הביתה לאחר שעברו 8 שעות, למרות שהוא מבקש שאישאר? או שאז זה ייחשב כאילו שאני התפטרתי ללא הזכות לפיצויי פיטורין? ומה אמור להיות בערך הנוסח של מכתב כזה שבו אני מציבה למנהל אולטימטום שאו שאתה נותן לי לעבוד 8 שעות או שאני עוזבת... האם מותר לי להתפטר מיידית במידה ואני רואה שהוא מחייב אותי לעבוד יותר מ8 שעות או שאני צריכה לתת הודעה מוקדמת כחוק? ד"א, אם בצו הרחבה של ענף מלונאות בהסכמים הקיבוציים מופיע שבתפקיד שלי כן חוקי ממעסיק לבקש ממני לעבוד שעות נוספות בתנאי שזה לא עובר מכסה מסוים ליום/שבוע, אך מצד שני כבר כחצי שנה התרגלתי לעבוד רק 8 שעות, האם הצו הרחבה הזה יוכל לשחק נגדי? תודה רבה הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין