מעבר מגורים ללא-נשואים

  • פיצוי פיטורין עקב העתקת מקום מגורים. דחוף...
    עידית | 12/08/2008 21:13

    אני עובדת מזה שנה בחברה, ולפני כחצי שנה עברתי להתגורר במרחק של 60 ק"מ ממקום העבודה עקב עבודתו של בן זוגי. (לא מושב ולא איזור פיתוח) לאחרונה נודע לי כי מיקום העבודה מועתק לעיר רחוקה אף יותר ולכן לא מצאתי ברירה אלא לעזוב את עבודתי הנוכחית. השאלה שלי אליכם היא האם יש לי זכויות בכל הנוגע לפיצוי פיטורין? יש לציין שאני מתגוררת עם חבר, האם חבר נחשב ע"פ חוק כבן זוג או שמא מדובר בזוגות נשואים בלבד? אודה לתשובתכם המהירה בנושא. בתודה מראש ובברכה.

    • מעבר מגורים ללא-נשואים
      עו"ד רענן קריב | 13/08/2008 11:25

      החוק מתכוון לזוגות נשואים. אפשר לנסות לטעון שמדובר בידועים בציבור. עובד שהתפטר ועבר למקום מגורים המרוחק 40 ק"מ לפחות ממקום מגוריו וזאת כדי להצטרףלבן זוג העובר למקום עבודה אחר - זכאי לפיצויי פיטורים. הזכאות קמה אחרי 6 חודשי מגורים במקום החדש. אלא שככל הנראה הכוונה לבני זוג נשואים ולא לחברים.

      • אני מודה לך על זמנך ועל עזרתך המבורכת. תודה!  לת
        עידית | 13/08/2008 12:28