כן, שינוי במקום עבודה או בתפקיד

  • פיצויים
    רלי | 08/08/2008 19:00

    שלום, עבדתי בבנק הפועלים 3 שנים דרך חברת כ"א לפני יומיים הודיעו לי מהכ"א שהבנק לא מוכן לקבל אותי כעובדת בנק כי אין תקן ולכן אני מסיימת לעבוד שם בעוד חודש. הייתי אצל הכ"א הם לא מוכנים לתת לי מכתב פיטורים בטענה שהם לא פיטרו אותי אלא הבנק והם מעוניינים למצוא לי עבודה אחרת, אמרתי שאני לא רוצה וברצוני להמשיך ללמוד מבלי לעבוד בינתיים, הם לא הסכימו לתת לי את הפיצויים מכיוון שלא פוטרתי לטענתם רק שעכשיו יוצא מצב שבו אני מפוטרת אך כל צד מתנער מאחריות הבנק והכ"א ואני נופלת בין הכסאות. מה עושים במקרה כזה? האם יש מקום להגיש נגד הכ"א תביעה בבית דין לעבודה?

    • כן, שינוי במקום עבודה או בתפקיד
      אורן | 08/08/2008 21:39

      זה עילה להיתפטרות עם פיצויים. הכתובת זה חברת כוח האדם בלבד - הם המעסיק שלך. כדאי להתייעץ עם עו"ד ולא לשכוח לתת הודעה מוקדמת.

      • פיצויים
        רלי | 09/08/2008 16:14

        במידה ואני שולחת מכתב התפטרות עקב הסיבה הזו של שינוי מהותי במקום העבודה, האם הכ"א יכול להגיד לי שהם ימצאו לי עבודה אחרת באותם תנאים באותו שכר וגם בבנק מה אני עושה במצב כזה?

        • זה לא עובד ככה
          אורן | 09/08/2008 17:46

          קודם תראי מה יש לו להציע לך ורק אחר כך, אם לא נראה לך ורצוי שמסיבה מוצדקת כגון תפקיד פחות טוב, תפקיד אחר, נסיעה רחוקה יותר באופן משמעותי אז תגידי לו שלא מתאים ואם אין לו להחליף בדבר סביר אז את יכולה להתפטר עם פיצויים. זה לא חד משמעי וידוע על מיקרים שזה לא עבד כי היו תנאים דומים ולכן כדאי שתתיעצי תחילה עם עו"ד.

          • פיצויים
            רלי | 10/08/2008 16:58

            אוקיי, במידה ואני מסכימה והיא מחפשת לי עבודה הרי ידוע שלוקח זמן למצוא עבודה אני זכאית בזמן הזה לחתום אבטלה או שהכ"א משלם לי משכורת על זמן החיפושים?