תשובה

  • שינוי תנאי שימוש ברכב חברה
    שרון | 06/08/2008 17:50

    שלום רב, אני עובדת בחברת הייטק מזה כשלוש שנים כאשר שנה וחצי בהיקף של חצי משרה עד כה הייתי בהתדיינות מול המעסיק לגבי פנייה להיתר פיטורי בהריון במשרד התמ"ת. כרגע המעסיק נסוג בו מהפיטורים אך רוצה לשנות את תנאי השימוש ברכב. חלק מתנאי ההעסקה הם רכב, כלומר יש לעובד אפשרות לקבל רכב חברה תמורת הורדה של סכום מסויים מהשכר ברוטו. וכמובן תשלום שווי מס. האם מעביד יכול להגדיר כי מעתה ואילך תנאי השימוש ברכב הם לכל עובד לפי המרחק שלו ממקום העבודה וכמובן מספר הפעמים שהוא מגיע לעבודה והיקף המשרה? האם הוא יכול להגדיר לכל עובד תנאי תשלום שונים לאחר שמה שהיה נהוג עד כה זה שלא היתה הגבלה במספר הקילומטרים. אציין גם כי אין עובד נוסף שעובד בחצי משרה ושלקח רכב חברה כך שאיני יכולה להשוות ולראות אם השינוי שהמעביד מבצע הוא גלובלי או רק כלפי. תודה מראש.

    • תשובה
      שיר ורד | 07/08/2008 00:36

      מדובר בתופעה חדשה שמתפשטת כאש בשדה קוצים בחברות ההיי טק. מעסיקים שונים מפעילים כללים שונים לקיצוץ בהוצאות. מאחר ומדובר בתופעה חדשה אין עדיין תקדימי פסיקה וקשה לדעת מה יהיה פסק הדין אם המעסיק ינכה משכרך, ותתבעי אותו. אני מציע שתמסרי לו מכתב בו את מציינת כי ניכוי מהשכר בגין הוצאות רכב נעשה בניגוד להסכמתך ולכן איננו חוקי על פי חוק הגנת השכר, כמו כן ניכוי זה מהווה הפחתה מהשכר ולכן אין הוא רשאי לעשות זאת ללא אישור המפקחת על עבודת נשים. כאמור, לא ברור עד כמה זה יעזור אך לא יזיק לנסות.