מורה מחנכת

  • שינוי משרה לאחר לידה
    אביגיל | 05/08/2008 21:18

    שלום רב, אני מורה מחנכת בבית ספר יסודי. ילדתי בתאריך 2.9.07 שהוא היום הראשון ללימודים, מאחר וחזרתי לבית הספר רק לאחר 14 שבועות המנהל נתן לי להיות מורה מקצועית (אין גמול חינוך) מאחר ואמר כי אינו יכול לתת לי חינוך באמצע השנה. לקראת השנה החדשה, הוא שוב רוצה לתת לי להיות מורה מקצועית ולא מחנכת. האם הדבר לנחשב הרעת תנאים? האם הוא מחוייב להחזיר אותי למשרה שבו הייתי לפני הלידה?

    • מורה מחנכת
      עו"ד אריק שלו | 05/08/2008 23:59

      מצד אחד באמת את צריכה לחזור ולהיות מורה מחנכת. אומנם ניתן היה להבין בשנה ראשונה את רצונה שהמורה המחנכת תשלים שנה שלמה. משנגמרה השנה יש להחזיר אותך לתפקידך הישן. מתן התפקיד החדש פוגע בשכרך ומשכך מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ומיוחד על בסיס חופשת הלידה שלך. דבר זה אסור.

    • מורה מחכנת
      שיר | 06/08/2008 11:44

      במידה והיית מורה מחכנת בשנת הלימודים הקודמת (2006) ולא קיבלת את התנאים של מורה מחנכת בשנת 2007 לאחר חזרתך מחופשת הלידה ולא ניתן לכך אישור של המפקחת על עבודת נשים זו הפרה של חוק עבודת נשים ואת יכול לתבוע הן את הפסד השכר והן פיצוי ללא הוכחת נזק (של עד 50,000 שח) בגין הפרת החוק. את התביעה יש להגיש כנגד משרד החינוך ולא כנגד המנהל. סביר שטענת ההגנה תהיה שאת ביקשת לעבוד כמורה מקצועית ולכן כדאי שלפני הגשת תביעה יהיו לך הוכחות שלא כך הדבר. בכל מקרה , כדאי לשאול בפורומים של מורים (בתפוז או באתר הסתדרות המורים) ישנם נוהלים למקרים כאלו ויכול להיות שיתנו לך תשובות מתאימות יותר לגבי מקרה כזה.