תשובה

  • תשלום פיצויי פיטורין
    אמא של | 05/08/2008 10:21

    שלום רב, לאחרונה התפטרתי ממקום עבודתי לצורך טיפול בילדים. ברצוני לדעת כיצד עלי לחשב את פיצויי הפיטורים המגיעים לי בהתחשב בנתונים הבאים: 1. יש לי ותק של 5 שנים אולם מחצית מהתקופה (עד לידת הילד הראשון) עבדתי משרה מלאה ומחצית מהתקופה, משרה בהיקף של 87%. 2. יצאתי למספר תקופות של חל"ת במהלך השנים (כ - 3 חודשים). 3. בתקופה שעבדתי משרה מלאה השכר בפועל היה נמוך יותר בצורה משמעותית. 4. במהלך ה- 3 חודשים האחרונים נוסף לשכרי מרכיב של בונוסים אישיים (לפי מספר התיקים שטופלו). כמו כן ברצוני לדעת האם נסיעות הן גם חלק ממרכיבי השכר לצורך חישוב פיצויי פיטורים הוא שדינם כדין אחזקת רכב? תודה ויום טוב הערת מערכת: לקריאה נוספת:חישוב פיצויי פיטורין

    • תשובה
      שיר | 05/08/2008 12:41

      השכר הקובע לפצויים יהיה השכר האחרון כשהוא משוקלל לשכר עבור משרה מלאה. שכר זה איננו כולל בונוסים כפי שציינת וגם לא החזרי הוצאות נסיעה. עבור כל תקופת עבודה יש להכפיל את משך התקופה באחוז המשרה בפועל באותה תקופה ולסכם את כל המכפלות הללו , הסכם המתקבל יהיה במקום תקופת העבודה הרגילה. תקופות חל"ד יחושבו כתקופת עבודה מלאה (החוק לא הגדיר לפי איזה אחוז משרה ונראה לי שיש לקחת את אחוז המשרה הממוצע ב 3 החודשים שקדמו לחל"ד), בגין כל תקופות החל"ת שלקחת בשנה מסוימת שבועיים מתוכם יספרו כתקופת עבודה והיתר לא יספרו.

      • תודה. האם זה חוקי מצד המעביד לא לשלם לי את הסכומים
        אמא של | 05/08/2008 13:38

        לפי החישוב? לטענתו בתקופה בא עבדתי 100% משרה לפי ההגדרה בפועל עבדתי פחות (בתקופה זו היתי סטודנטנטית) - יש לציין שעל כך התקזזנו כבר בימי חופש וחל"ת. כמו כן מאחר ויש קפיצה משמעותית בשכר (כיום אני מרוויחה פי שתים) יש לחשב את הפיצויים לפי ממוצע. האם הוא רשאי לעשות זאת? במידה ואני הסכים לכך (בכל זאת אני זקוקה למכתב המלצה) האם אוכל לתבוע אותו על הפרשים בעתיד?

        • תשובה
          שיר | 05/08/2008 16:03

          לא ברור לי מה זה התקזזות בימי חופש וחל"ת. לגבי הישנוי בשכר, טענתו של המעסיק לא נכונה, אם היה רוצה לשלם פצויים לפי השכר בכל תקופה היא צריך להפריש לך לקרן פנסיה מתחילת העבודה ולהחתים אותך על סעיף 14.