האם בחוזה או בנהלי מקום העבודה היתה התיחסות לנושא

  • דמי חופשתמחלה
    חנה טראוב | 03/08/2008 21:51

    שלום אני עובדת במקום עבודה קבועה כ-16 שנים. במשך כל תקופת עבודתי כאשר היתי חולה קיבלתי שכר מלא. לאחרונה עברתי ניתוח ונעדרתי כחודש ימים. ולהפתעתי המעביד לא שלם שכר מלא אלא לפי חוק. שאלתי האם זה הרעת תנאים? ומותר למעביד לעשות זאת? ואם לא למי עלי לפנות? תודה

    • האם בחוזה או בנהלי מקום העבודה היתה התיחסות לנושא  לת
      שיר ורד | 04/08/2008 00:57

    • חוזה עבודה
      חנה טאוב | 04/08/2008 11:07

      שלום אני עובדת במקום פרטי והסכם עבודה שלי הינו משנת 1992. בחוזה העבודה אין התיחסות לימי מחלה כאשר עד מחלתי הנוכחית שולמה לי משכורת מלאה על כל ימי המחלה.

      • אפשר להגיש תביעה כנגד המעסיק
        שיר ורד | 04/08/2008 13:36

        לתשלום מלוא השכר בגין תקופת המחלה על פי הנוהג בחברה. אם המעסיק יוכיח שהנוהג לגבי כלל העובדים היה לשלם לפי החוק על מחלה שאורכה מעל מספר מסוים של ימים, סביר שהתביעה תידחה.