תשובה

  • התפטרות לאחר חזרה לעבודה מחופשת לידה
    אילנית | 03/08/2008 21:34

    אני עובדת 3 וחצי שנים בגן פרטי, ב9/3/08 ילדתי, יצאתי לחופשת לידה וחזרתי לעבודה ב15/7/08 כשהתינוק שלי נמצא בתינוקיה של הגן בו אני העובדת. ידוע לי כי במסגרת הזכויות שלי כאישה לאחר לידה אני יכולה לתת מכתב פיטורין לצורך טיפול בילד ולקבל את הפיצויים מהמעבידה שלי. השאלה שלי אם יש למעבידה אפשרות "להתחכם" ולא לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי, כי אם לאמר את האמת היא ידועה כאישה שתמיד איך שהוא מוצאת פירצה בחוק ויוצאת זכאית במשפטים מול העובדים שלה (כך היא מספרת) ושאלה נוספת היא לגבי דמי ההבראה של השנה, היא אמורה לשלם לי ב 10/8 דמי הבראה, האם היא תוריד לי מהסכום עבור החודשים בהם הייתי בחופשת לידה? כמה היא אמורה לשלם לי עפ"י החוק? אודה לכם על תשובה מהירה כדי שאדע כיצד לנהוג תודה אילנית

    • תשובה
      שיר ורד | 04/08/2008 00:59

      אם את מתפטרת לצורך טיפול בילד ולא לשם החלפת מקום עבודה היא צריכה לשלם פצויי פיטורים.יש לשלם דמי הבראה גם בגין חופשת הלידה