תשובה

  • תיקון לחוק עובדי קבלן - 9 חודשים
    עובדי כ"א | 03/08/2008 19:51

    לפי מיטב הבנתי, התיקון שחל מתחילת ינואר לגבי העסקת עובדי קבלן מעל 9 ח' אומר שעל המעסיק לקלוט או לפטר את העובד לפני שימלאו 9 חודשים. עם זאת, רשום בתיקון משהו על עובדים החתומים על חוזה מלפני 1.1.80 - יום תחילתו של החוק עבורם תהיה תוך חצי שנה/שנה מיום הפרסום: לגבי עובד שחל עליו הסכם למתן שירותי כוח אדם בין קבלן כוח אדם לבין מעסיק בפועל, אשר נכרת לפני יום קבלת חוק זה בכנסת, יהיה יום תחילתו של חוק זה שנה מיום פרסומו או מתום תקופת תוקפו של ההסכם האמור, לפי המוקדם מביניהם. אם אני חותומה על חוזה בלתי מוגבל בזמן מאז סוף אוק' 07, ולא מצליחים לקבל אישור להעסיק אותי כעובדת החברה (בינלאומית) - האם מחוייבים לשחרר אותי בסוף ספטמבר או שיש ארכה מסויימת?

    • תשובה
      שיר ורד | 03/08/2008 21:19

      אני לא יודע מהיכן את מצטטת, התיקום האחרון לחוק היה בחוק ההסדרים של 2005 שקבע שהסעיף הרלבנטי ייכנס לתוקף ב 1/1/08 ולא תילקח בחשבון תקופת עבודה לפני תאריך זה. הסעיף מאפשר לשר להאריך את התקופה מ 9 חודשים ל 15 חודשים במקרים חריגים , אך לא ידוע לי על היתרים כאלו. בכל מקרה אין מחויבות לשחרר אותך, המחויבות של המעסיק בפועל היא לקלוט אותך, בהתאם לחוזה שלו עם חברת כח האדם הוא יכול להודיע להם שהוא מוותר על שירותיך ואז חברת כח האדם צריכה להחליט האם היא מפטרת אותך או מעבירה אותך ללקוח אחר.