תשובה

  • זכויות מטפלת בשכר גלובלי
    ron | 03/08/2008 18:28

    בכוונתי להעסיק מטפלת בביתי בשכר גלובלי , במשרה חלקית של 10 שעות שבועיות אחה"צ (עבודה מידי יום). שאלותי מתייחסות לימי חופשה וימי מחלה שמגיעים לה: 1. לא ממש ברור לי המשמעות של ימי חופשה ושכר גלובלי. האם עלי לדאוג שבתוך תקופת ההעסקה תקבל לפחות את ימי החופש המגיעים לה (אני מניחה שאם יצא יותר - זה על חשבוני שכן זו בעצם המשמעות של שכר גלובלי?) 2. לאור העובדה שהמשרה היא אחה"צ , האם ערבי חג בהם מן הסתם היא לא תעבוד יכללו במניין ימי החופשה ? 3. האם חול המועד במידה ולא תעבוד חשב כיום חופשה? 4. ימי מחלה - האם כיוון שמדובר בשכר גלובלי עלי לשלם לה משכורת מלאה גם אם עוברת את ה- 18 ימי מחלה בשנה ? תודה מראש

    • תשובה
      שיר ורד | 03/08/2008 21:27

      1. כן 2. כן 3. כן 4. לא. שימי לב שלגבי 2 ו 3 חשוב להבהיר זאת בהסכם ההעסקה כדי למנוע אי הבנות. ניתן גם להכניס סעיף בהסכם הקובע שבערבי חג העבודה תעשה בשעות מוקדמות יותר (למשל החל משעה 12), כך שאם תחליטי שבערב חג מסוים את מעונינת שהילדים יועסקו ע"יהמטפלת ואת תעשי קניות או בישולים לא תהיה למטפלת עילה להתלונן /למחות.