המשך: פיטורי קבלן במהלך הריון

  • פיטורי קבלן בהלך הריון?
    שאלה | 03/08/2008 13:39

    שלום, אני עובדת דרך קבלן מזה 10 חודשים. המעסיק כבר הודיע שאני צריכה לעזוב בסוף ספטמבר בגלל חוק עובדי הקבלן החדש. שאלתי היא מה המשמעות אם אני נכנסת להריון במהלך החודשיים הקרובים - הרי אסור לפטר נשים בהריון - האם זה נחשב כאילו הקבלן מפטר אותי? האם הקבלן מחוייב למצוא לי עבודה? ובאילו תנאי שכר?

    • המשך: פיטורי קבלן במהלך הריון
      שאלה | 03/08/2008 13:44

      אוסיף שהחוזה שלי עם הקבלן אינו מוגבל בזמן, אך ניתנה לי בסוף יולי הודעת פיטורין מהמעסיק בפועל.

      • תשובה
        שיר | 03/08/2008 15:33

        המעסיק בפועל לא מוסמך לתת לך מכתב פיטורים אלא רק חברת כח האדם. אם תהיי בהריון כאשר תקבלי את מכתב הפיטורים, יהיה עלייך להודיע על כך לחברת כח האדם, היא תצטרך להחליט האם להעבירך למקום אחר או לפטר אותך. במידה ותרצה לפטר אותך, הקבלן והמעסיק בפועל יצטרכו ביחד להגיש בשקה לפיטורייך אצל המפקחת על עבודת נשים.

        • אנא הבהרה
          שאלה | 03/08/2008 15:45

          תודה על התשובה. אני לא בטוחה מה זה אומר שרק הקבלן מוסמך לתת מכתב פיטורין. כרגע קיבלתי מכתב פיטורים רק מהמעסיק - האם זה אומר שהקבלן לא פיטר אותי ושהוא מחוייב להמשיך להעסיק אותי בדרך כלשהי (החוזה פתוח ומגדיר פיטורים עם חודשיים הודעה מראש)? ומה קורה אם אני מודיעה שאני בהריון וטרם קיבלתי מכתב מהקבלן - האם הצורך בקבלת האישור מהמפקחת הוא רק תהליך פורמלי שיאושר או שנהוג לא להתיר פיטורין במצב כזה, ואז המעסיק הנוכחי יצטרך להמשיך להעסיק אותי?

          • הבהרה
            שיר | 04/08/2008 00:52

            המעסיק שלך בשלב זה הא הקבלן (מי שמשלם לך את השכר), רק הוא רשאי לפטר אותך. אם למשל תלכי עם המכתב מהמעסיק בפועל לביטוח הלאומי כדי לקבל דמי אבטלה , הם יגידו שבכלל לאפוטרת כי הנ"ל לא היה המעסיק שלך אפילו ליום אחד.רק לאחר שתעבדי מעל 9 חודשים  (לאחר תחילת 2008) ותהפכי באופן אוטומאטי לעובדת של המעסיק בפועל (על פי החוק הנ"ל) יוכל הנ"ל לפטר אותך.מדובר בחקיקה חדשה וכנראה בעשרות אלפי עובדים המפוטרים בעבקובתיו ומתוכם מן הסתם מאות נשים בהריון,בינתיים לא ברור איך תתיחס המפקחת על עבודת נשים לבקשות פיטורים כאלו.אני מקווה שהיא תדחה בקשות פיטורים בהם לא הוכח כי העובדת לא עבדה כראוי.