תשובה

  • פיטורין לאחר חל"ת דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לימור | 03/08/2008 13:28

    אני עבדתי לפני לידתי כ 18 חודשי עבודה. בנוסף לקחתי חל"ת של חצי שנה. כרגע הבוס שלי הודיע לי כי אין לו מקום להחזיר אותי החל"ת עד ל-1.9.08. מה לגבי הפיצויים המגיעים לי? לטענתו החל"ת שלי לא חוקי ולכן הוא לא מחוייב לשלם לי את ה 60+הודעה מוקדמת +פיצויים האם זה נכון???

    • תשובה
      שיר | 03/08/2008 15:10

      בהנחה שהחל"ת היה באישור המעסיק, אזי אם אינו יכול להחזירך עליו לפטר אותך עם הודעה מראש כחוק ולשלם פצויי פיטורים וחלף הודעה מראש. המעסיק צודק לגבי אי חובתו להחזירך לעבודה מהסיבות הבאות: בתאריך הלידה הזכות לחל"ת היתה רק ליולדת שעבדה לפחות 24 חודש לפני הלידה (ב 27/3/8 קוצרה התקופה ל 12 חודש) הזכות לחל"ת היא רק לתקופה שלא תעלה על רבע תקופת העבודה שקדמה ללידה.

      • פיטורין +חל"ת דחוף!!!!!!!!
        לימור | 03/08/2008 15:19

        תודה על התשובה המהירה. רציתי לדעת מה לגבי ה 60 ימים שמגיעים לי? או שלא?

        • פיטורין לאחר חל"ת דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          לימור | 03/08/2008 15:28

          בזמנו קראתי שאלה דומה באתר שלכם וכן אני מבולבלת לגבי ה 60 ימים. שלום רב, עבדתי בחברה מסוימת 7 חודשים. יצאתי לחופשת לידה, ובהסכמת המעביד הארכתי אותה ויצאתי לחל"ת של עוד כחודשיים וחצי. בזמן החל"ת החברה נקנתה ע"י גוף אחר, וכל העובדים קיבלו הודעת פיטורין. המעביד שלי טוען כי מכיוון שעבדתי רק 7 חודשים לפני יציאתי לחופשה (ולא 24 חודשים ע"פ החוק), באפשרותו להתייחס לחל"ת כאל 60 הימים בהם אין לפטר אותי. כלומר, כעת אין הוא צריך לחכות 60 יום בטרם יוכל לפטרני, אלא רק להודיע לי הודעה מוקדמת של 30 יום. האם זה נכון? או שבכל מקרה כאשר החל"ת הינה בהסכמת המעביד אי אפשר לפטר בטרם יעברו חודשיים? תודה רבה מראש. האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד! הוסף תגובהפנייה דחופההדפססגור חל"ת אחרי חופשת לידה עו"ד רענן קריב13/03/2008 10:03 המעסיק מערבב מין שאינו במינו. משך החל"ת נקבע על פי הוותק. ואם עבדת 7 חודשים, אינך זכאית לחל"ת המירבי שמאפשר החוק. אין שום קשר בין משך החל"ת המותר על פי החוק (שאינו תלוי בהסכמת המעסיק) ל-60 הימים בהם אסור לפטר עובדת שילדה. הסכמת המעסיק רק מחזקת את הפרתו את החוק בעניין זה

          • הבהרה
            שיר | 04/08/2008 00:44

            החוק הגדיר באופן חד משמעי את המקרים בהם אין לפטר אשה . בין המקרים מוזכר עובדת שהיתה בחל"ת בהתאם לחוק עבודת נשים, אך לא הוזכרו מקרים אחרים כמו חל"ת בהסכמה. לכן על פי לשון החוק צודק גם המעסיק שלך וגם המעסיק של אותה שואלת.יתכן , שעו"ד קריב מסתמך על פסיקה המוכרת לו ומרחיבה את החוק גם למקום שהמחוקק לא התכוון אליו.מאחר והשרשור צפוי ללכת לאיבוד , את יכולה לפנות בפניה דחופה ואני מקווה שעו"ד קריב יתייחס לכך ויחזיר לך תשובה מתאימה.

          • הבהרה
            שיר | 04/08/2008 00:44

            החוק הגדיר באופן חד משמעי את המקרים בהם אין לפטר אשה . בין המקרים מוזכר עובדת שהיתה בחל"ת בהתאם לחוק עבודת נשים, אך לא הוזכרו מקרים אחרים כמו חל"ת בהסכמה. לכן על פי לשון החוק צודק גם המעסיק שלך וגם המעסיק של אותה שואלת.יתכן , שעו"ד קריב מסתמך על פסיקה המוכרת לו ומרחיבה את החוק גם למקום שהמחוקק לא התכוון אליו.מאחר והשרשור צפוי ללכת לאיבוד , את יכולה לפנות בפניה דחופה ואני מקווה שעו"ד קריב יתייחס לכך ויחזיר לך תשובה מתאימה.