תשובה עקרונית

  • פיטורים במקום וקנס
    ערן | 31/07/2008 22:49

    שלום רב, לפני מס' ימים פוטרתי מעבודתי. הגעתי למקום העבודה והמעסיק כנס את כל העובדים במקום כאשר הוא רוצה לומר מס' מילים. בנאומו לפני כולם הוא ציין כמה פרטים בנוגע אלי ואמר לי לפני כולם שאני יכול ללכת הביתה ושהוא לא רוצה אותי יותר. אני כמובן הלכתי. יום למחרת התקשרתי למשרד לשאול האם אני אמור לקבל משכורת ב 10 לחודש. נאמר לי במפורש שכן וינקו לי קנס מהמשכורת. שאלותי הן: 1. האם מותר לפטר בצורה כזאת מישהו, כלומר בפומבי על מנת להשפילו (נאמר ע"י המעסיק וגם יש עדים שמטרתו היתה להשפיל) ? 2. האם מכיוון שהגעתי לעבודה וכחצי שעה לאחר מכן אומרים לי ללכת הביתה, האם זה נחשב לי יום עבודה ? 3. הבנתי שמותר לקנוס רק אם מתקיים הליך משמעתי, מהוא הליך שכזה ? והאם מותר בכלל לקנוס עובד ? תודה. ערן.

    • תשובה עקרונית
      שיר ורד | 01/08/2008 15:34

      אם מדובר בעבירה פלילית חמורה שאתה חשוד בה והעובדות כפי שהוצגו ע"י המעביד נכונות, אזי יתכן שלא יגיע לך כל תשלום בגין יום הפיטורים,תקופת הודעה מוקדמת ופצויי פיטורים וגם אין עילת תביעה כנגד המעסיק על כך שהדבר גרם לפגיעה בך.במקרים אחרים כנראה שלא, או שתהיה שלילה חלקית. ואולי תהיה זכאי לפיצוי בגין הוצאת דיבה.

      • אין שום דבר פלילי...
        ערן | 01/08/2008 16:19

        אין שום דבר פלילי במקרה שלי, מדובר בטעות שעליה רוצים לקנוס אותי בסכום שהם עדיין לא החליטו. במידה ואכן אקבל קנס וינקו לי חלק מהמשכורת, האם אני יכול לתבוע על כך ובנוסף גם על עגמת הנפש עקב צורת הפיטורים ? תודה.

        • תשובה
          שיר ורד | 01/08/2008 17:49

          אם מדובר בטעות בתום לב, אזי המעביד מחויב לשלם לך בגין תקופת הודעה מוקדמת ופצויי פיטורים ואינו רשאי לקנוס אותך.אם קיים הסכם קיבוצי, וחרגת מנהלי העבודה, המעסיק רשאי לדון אותך בועדת משמעת אשר יכולה לפסוק עונש בהתאם להסכם הקיבוצי.אם אין הסכם קיבוצי וחרגת מנוהלים ובכך נגרם נזק למעביד, המעביד רשאי לתבוע ממך פיצוי בבית דין רגיל על בסיס דיני הנזיקין.אם מה שנאמר בפני העובדים היה לא נכון, אתה רשאי לתבוע את המעסיק בתביעת דיבה. (רצוי שתביא עדות של אחד העובדים לגבי הדברים (בעיקר הלא נכונים) שנאמרו.