ברור שאתה לא התפטרת

  • הרעת תנאי עבודה
    peter | 31/07/2008 13:41

    אני עובד בבנק כמגייס לקוחות שטח עבודה כוללת רכב ופלפון, אני עובד דרך כ"א. בנק החליט לסיים פרוייקט גיוס ולהעביר אותי לעבוד כעובד בנק בסניף דבר שגורם הרעת תנאי עבודה, ואני לא מסכים לכך פניתי לכ"א וכא טוען שמבחינתם אני התפטרתי כי הוצע לי עבודה חלופית. בינתיים כ"א לא הציע לי שום עבודה תואם לעבודה קודמת. מה עליי לעשות? אולי לרשום מכתב? למי לפנות? כי כ"א מתעקש על כך שאני התפטרתי למרות שלא הגשתי שום מכתב התפטרות. תודה על התשובה.

    • ברור שאתה לא התפטרת
      שיר | 31/07/2008 19:00

      אתה עובד של חברת כח האדם וולא של הבנק. אם הם רוצים להעביר אותך להיות עובד של הבנק הם צריכים לפטר אותך. ישנה בעיה שלפי החוק תחשב עובד של הבנק בסוף ספטמבר, ואם תועבר אז, לא ברור מה קורה עם רצף זכויות. החוק לא הבהיר מה קורה במקרה כזה, האם חברת כח האדם חייבת בתשלום פצויים או שנוצר רצף פצויים מול הבנק, במידה וזה יהיה המצב תצטרך להודיע לבנק כי מדובר בהרעת תנאים מהותית שאם תמומש תתפטר בגין הרעת תנאים. אם אף אחד מהצדדים תצטרך כנראה להגיש תביעה כנגד שני הגופים לתשלום פצויים ובית המשפט יצטרך לפסוק מי הגוף שאחראי לתשלום הפצויים. אם דורשים ממך לעבור כבר עכשיו לסניף בהיותך עדיין עובד חברת כח האדם, תודיע לחברת כח האדם שמדובר בהרעת תנאים מהותית שאם לא תבוטל תתפטר בגינה.