יישוב באיזור פיתוח

  • התפטרות/פיטורים
    נאדיה | 30/07/2008 17:13

    אני עובדת בחברת תקשורת גדולה מאז 12.3.06.במרץ באחרון התחלתי ללמוד ובעקבות כך להעביר את תפקידי למישהי אחרת. באפריל הלימודים הופסקו ולמנהל שלי היה רק תפקיד אחד להציע לי בשמרה הלאה, תפקיד שמלכתחילה הוא ידע כי אינני אוהבת וסיכמנו שזה זמני, ואני אחפש משהו בחברה ומחוץ לה .לקראת יוני התייאשתי מלחכות והצחלתי לחפש בצורה יותר יסודית בחוץ.במהלך יולי מצאתי עבודה ושאלתי את המנהל שלי האם הוא יכול לפטר אותי, כדי שאקבל את הפיצויים.הוא אמר לי שלא.כשפניתי עם הבקשה הנ"ל לדרג יותר גבוהה- נאמר לי כי את זה שאמרתי שמצאתי עבודה בחוץ- הם רואים כהתפטרות ולכן לא מגיעים לי פיצויים. חשוב לציין כי לא הגשתי מכתב התפטרות ואפילו לא ציינתי בפניהם שאני הולכת להתפטר.האמנם הם באמת יכולים להחשיב את המילים שלי על מציאת עבודה חדשה- כהתפטרות מצידי? גם אם אין להם מכתבר על כך ממני? דבר נוסף- אני בקרוב עוברת כנירא דירה לצפת- ושמעתי שבהתפטרות עקב מעבר לצפת אני עדיין זכאית לקבל פיצויים- האם שווה להקדים? אילו הוכחות הם יכולים לבקש ממני לעניין?

    • יישוב באיזור פיתוח
      עו"ד אריק שלו | 31/07/2008 09:18

      לעבור ליישוב באיזור פיתוח (צפת) תהיה אופציה יותר טובה.

    • תגובה
      שיר רוד | 31/07/2008 10:52

      בהנחה שאת עובדת עכשיו באזור המרכז, אין טעם שתחליפי עבודה בשלב זה, אני מציע לךלהודיע למעסיקך,כי החלטת להמשיך לעבוד אצלם ומעולם לא נתת הודעת התפטרות.סמוך ללמועד המעברלצפת, עלייך להתפטר כחוק ,  עם הודעה מראש בכתב. מועד סיום היחסים צריך להיות קרוב ככל האפשר למועד המעבר(שבוע שבועיים לפני זה בהחלט בסדר). בהודעת ההתפטרות יש לציין את סיבת ההתפטרות מעבר ללישוב באזור פיתוח. לפצויים תהיי זכאית בתום חצי שנת מגורים בצפת. כל זה נכון בהנחה שכרגע אינך גרה בישוב אחר באזור פיתוח.