אשמח לקבל קישור על תוספת היוקר שאתה מציין

  • תוספת יוקר לעובד בחוזה אישי אשר עובד בארגון ציבורי
    תומר | 30/07/2008 02:55

    אני שכיר במוסד/גוף ציבורי ממשלתי (לא פרטי), המועסק בחוזה אישי. המעסיק שלי הינו המוסד הציבורי עצמו. בחוזה האישי שלי כתוב: "העובד יהא זכאי לתוספות יוקר אשר ישולמו במשק מפעם לפעם בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי הכללי בין ההסתדרות הכללית לבין לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים במשק". האם לפי מה שכתוב בנוסח הסכם העבודה אני זכאי לתוספת היוקר שנחתמה ב 17.4.2008 ?

    • אשמח לקבל קישור על תוספת היוקר שאתה מציין
      שיר | 30/07/2008 11:10

      למיטב ידיעתי תוספת היוקר האחרונה שולמה במרץ 2004

      • עוד לינק
        תומר | 30/07/2008 17:08

        באתר המהנדסים ההסכם השלישי מלמעלה ב 17.4.2008.engineers.org.il/Index.asp?CategoryID=935

    • לינק לבקשתך
      תומר | 30/07/2008 11:18

      להלן הלינק שבאתר ההיסתדרות: .hahistadrut.org.il/articles/?id=1b61b62ed21deb163f3cc7e95e950c95 2 הלינקים הראשונים שנמצאים מתחת לחתימת המנכ"ל רלוונטים.

      • מדובר על הסכמי שכר ולא על הסכמי תוספת יוקר
        שיר | 31/07/2008 11:02

        אם לא נקבע בהסכם שלך שתקבל תוספות גם בגין הסכמי שכר במגזר הציבורי אז זה לא חל עליך.אבל, אם יש במוסד שאתה עובד בו עובדים בהסכם קיבוצי, שכן יקבלו את התוספת, יתכן וניתן לתבוע את החלת התופסת גל עליך מהסיבות הבאות:1. עיקרון השויון.2. בעבר, כאשר היה הסכם להפחתת שכר ודמי הבראה במגזר הציבורי, נפסק שהוא יחול גם על עובדים בחוזה אישי ולכן יתכן שניתן לגזור מכך גם לגבי תוספת שכר בכל המגזר.

        • תודה-פגעת בול בתשובה
          תומר | 31/07/2008 11:11

          אכן-עובדים שאינם בחוזה אישי כן קיבלו תוספת. דבר נוסף בדיוק כפי שציינת: כשהיה חוק "עידוד הצמיחה" קיזזו בשכר לכל העובדים ללא קשר להיותם בחוזה או עובדי דרוגים.

          • לכן יש כאן עילה לתביעה לשלם גם לעובדים בחוזה
            שיר | 31/07/2008 12:31

            לא בטוח שהתביעה תצליח, אך בהחלט התקדים שנקבע בהפחתת השכר עלול להשפיע גם בכוון ההפוך במיוחד לגבי עובדים שעבדו גם באותה תקופה ושכרם הופחת.

      • מדובר על הסכמי שכר ולא על הסכמי תוספת יוקר
        שיר | 31/07/2008 11:02

        אם לא נקבע בהסכם שלך שתקבל תוספות גם בגין הסכמי שכר במגזר הציבורי אז זה לא חל עליך.אבל, אם יש במוסד שאתה עובד בו עובדים בהסכם קיבוצי, שכן יקבלו את התוספת, יתכן וניתן לתבוע את החלת התופסת גל עליך מהסיבות הבאות:1. עיקרון השויון.2. בעבר, כאשר היה הסכם להפחתת שכר ודמי הבראה במגזר הציבורי, נפסק שהוא יחול גם על עובדים בחוזה אישי ולכן יתכן שניתן לגזור מכך גם לגבי תוספת שכר בכל המגזר.