שכר וקרנות

  • שינויים במשכורת על ידי המעסיק ללא ידיעתי
    דן | 29/07/2008 22:12

    שלום רב התחלתי לעבוד לפני 9 שנים במשרה חלקית וסוכם על נטו 4200. לא סוכם על ברוטו ולא נעשה שום חוזה/ הסכם עד היום. לאחר שנה עברתי למשרה מלאה ןכך אני עובד עד היום וסוכם על שכר נטו של כ- 6200 שקל (לא סוכם מה יהיה הברוטו אבל הוא עמד במשכורות הראשונות על כ- 8200 .סוכם שאקבל גם נסיעות וקופת גמל/ קרן השתלמות .במשך שנים לא עקבתי אחר התלוש משום שחשבתי בתמימותי שאם אין שינוי בשכר נטו הדבר נכון גם לגבי יתר המרכיבים בתלוש. לאחרונה נדהמתי שראיתי שנעשו שינויים רבים בתלוש ללא כל הודעה ,כגון : שכר יסוד ירד ביותר מ- 1000 שקל ונמצא מתחת ל- 7000 שקל .אני גם לא מקבל נסיעות. מסתבר שקרן ההשתלמות /קופת גמל נמצאת בחשבון של הבוס שלי והוא טוען שיש לי בחשבון פחות מ- 30000 ש"ח וכל הכסף הוא הפריש ודבר לא הופרש ממני ,בנוסף הוא לא מוכן לתת לי פירוט חשבון אלא רק את הסכום שנצבר בחשבון .עד היום מעולם לא קיבלתי שום פירוט על החשבון . שאלותיי : 1.באם לא נעשה הסכם ובפועל סוכם על נטו ולא על ברוטו (המעסיק הצליח לעמוד בנטו איכשהוא למרות ההורדה הרצינית ביסוד וביתר התשלומים) האם ניתן להגיד שהשכר הראשון שקבלתי במשרה מלאה על כל מרכיביו מחייב את המעסיק ואמור להישאר ללא שינוי אלא אם קיבלתי על כך הודעה בכתב והסכמתי לשינוי/להורדה ? (עד היום אני ממשיך לעבוד במשרה מלאה . 2.האם זה חוקי שנפתח לי חיסכון/ קופת גמל / קרן השתלמות אבל נמצאת בחשבון של הבוס והוא לא סיפק ולא מוכן לספק שום פירוט על הפעולות/ הפקדות שנעשו מלבד הסכום למשיכה שיש לי בחשבון (30000 לאחר 8 שנים) אגב, הוא מאפשר לי למשוך את הכסף . 3.מה אני יכול לעשות כעת בנידון ? אם לא נגיע להסכמות על החזר כספים ועידכון שכרי ואתפטר - לא אקבל את הפיצויים של 9 שנים ? תודה מראש - דן

    • שכר וקרנות
      עו"ד אריק שלו | 31/07/2008 09:22

      באם סוכם על נטו אז חובתו לשלם את הנטו המוסכם. באשר לקרנות זכותך לקבל את התדפיסים באשר לקרנות שסוכם שתקבל. לא ברור מה הכוונה חשבון שלו. באם הופקד לטובתך לקרנות אז הקרנות שלך ולא של המעסיק. באם לא תקבל את הקרנות כמוסכם באפשרותך להפסיק את העבודה בנסיבות של התפטרות לאחר מתן התרעה מראש על כוונתך לעשות כן. במקרה מסוג זה אני ממליץ לך לפנות לייצוג משפטי בטרם תבצע פעולות אופרטיביות.