תשובות

  • חישוב משכורת חודשית במתכונת חלקית
    נחום | 26/07/2008 12:38

    אני עובד עבודה חלקית 4 ימים בשבוע. בחוזה אני מקבל משכורת חודשית, 9 שעות ביום. 1. איך מחשבים זאת באופן יחסי את השכר השעתי? 2. איך מחושבות השעות הנוספות? האם גם כאן מעל 43 שעות בשבוע כדי לקבל שעות נוספות? 3. במקום העבודה שלי צויין כי עלי להשלים את המכסה החודשית כדי לקבל שעות נוספות, גם אם עבדתי בימים מסוימים שעות נוספות. כלומר אם אני אעבור את המכסה החודשית רק אז אני אקבל שעות נוספות, האם זה נכון במבחינה חוקית?

    • תשובות
      שיר ורד | 26/07/2008 22:50

      1. בחוק אין הגדרה למשרה כזו.לפי חישוב פשוט זה יוצא 156 שעות בחודש (186 לחלק ל 43 כפול 36). 2. בימי העבודה הרגילים מעל 9 שעות בימים נוספים אכן מעל 43. 3.לא נכון, אך המעסיק כמובן רשאי להפחית מהשכר בגין השעות החסרות, כולל הפחתת תנאים סוציאליים באופן יחסי.