תשובה

  • נותנת את נישמתי ומקבלת סטירת לחי
    כוכבית | 23/07/2008 20:38

    שלום רב: א: אני כמטפלת מוסמכת העוסקת בתחום כבר 14 שנה אשר עבדתי בעבודתי הקודמת11 וכיום אני ממשיכה באותו תחום בגן אחר שהוא גן פרטי, לצערי היתעוררו בי ספקות לגביי המשכורת שאני מקבלת במקום עבודתי כביכול בתלוש משכורת כתוב סכום..x ובפועל אני יעני מקבלת סכום אחר שהוא במיספר לא רב של שקלים גדול מיזה שכתוב בתלוש שאלתי היא האם זה חוקי? וזה לא משהו שבא ליידיעתי בהסכמה חתומה או לא כיביכול ניראה לי עבודה בעיניים ומנצלים את תמימותי אציין גם שבתלוש כיביכול יש תוספות לנפח את הברוטו שהם לא היו ולא ניבראו כמו החזקת רכב...החזקת טלפון וכדומה.... כאשר העלתי את זה לצומת ליבו של המנהל ..טען שזה הרואה חשבון שלו מסדר והכל חוקי!!! הודה לכם אם תחזרו לי תשובה לשאלתי תודה ב: רק היום גם נאמר לי שאני מקבלת את השכר השעתי שלי שהוא כולל נסיעות שזה ממש מועט לא אציין כרגע מה הוא מיכוון שאין לי מושג אם מותר אבל אם כן אני אציין להבא..ושוב זה משהו שלא בא לידעיתי בתחילת עבודתי.!!!! חוקי??.מותר להם לעשות כך???

    • תשובה
      שיר | 23/07/2008 21:17

      א. זה קצת תמוה שתקבלי בפועל שכר קצת יותר גבוה ממה שמופיע בתלוש, כי אם מדובר בהפרש קטן לא נראה שזה נעשה במכוון כדי לפגוע בך, או להעלים תשלומי מס מסוימים, ומצד שני זה לא חוקי, לכן את יכולה לבקש הסבר להפרשים. ב. בעיקרון הפרדת השכר לרכיבים היא חוקית ומטרתה לצמצם את החלק מהשכר המזכה בתנאים סוציאליים. במקרה של תביעה בודק בית הדין האם מדובר בתוספת אמיתית, למשל האם עובד המקבל אחזקת רכב מחויב להחזיק רכב, או שמדובר בתוספת מלאכותית ואז יחויב המעסיק בהשלמת הפרשות סוציאליות גם על חלק זה. יש לציין, ששיטה זו נהוגה בעיקר אצל עובדים המקבלים שכר גבוה (למשל בהיי טק) ובכלל לא נהוגה אצל עובדים המקבלים שכר נמוך מאוד, זאת מאחר ורכיבים אלו אינם נכללים בשכר המינימום, כך שמעסיק המשלם רק שכר מינימום איננו יכול למעשה לבצע הפרדה כזו.אם תפרטי את מספר שעות עבודתך, ואת הסכומים לכל רכיב שכר כזה, ניתן יהיה לתהיחס לחוקיותם.

      • מקווה שהבנתי נכון מה שביקשת
        כוכבית | 23/07/2008 22:15

        ראשית תודה רבה על התשובה המהירה... אוקיי זה לגביי תשובה ...ב: דוגמא: (ליפני אציין שכביכול אני מקבלת 25 לשעה ובתלוש כתוב20 ) 158שעות כפול25 יוצא 3950 וזה ללא ידיעתי שזה כולל נסיעות...אז אני לתומי מנסה לעשות חישוב איפה הנסיעות בעיניין ...אמר לי המנהל עכשיו שהם כוללים בתעריף של השעה(25) ובתלוש כתוב ברוטו 3910 שזה גם לא מובן איך? נטו יצא 3773

        • לא הבנתי
          שיר | 24/07/2008 11:10

          נא לפרט את הנתונים הבאים מתלוש השכר: שכר לשעה, מספר שעות עבודה, שכר ברוטו, מרכיבי שכר נוספים המופיעים בתלוש, שכר נטו. האם שכר הנטו שקיבלת (צק, מזומן, העברה לבנק) תואם לשכר נטו בתלוש, אם לא האם יש לך הסבר להפרש? אם את עובדת מעל שנה , האם מקבלת דמי הבראה? אם את עבודת מעל 9 חודשים, האם מקבלת הפרשות לקרן פנסיה? האם את מקבלת ימי חופשה בתשלום? לגבי הנסיעות, האם יש לך חוזה עבודה והאם יש בו התיחסות לגבי תשלום דמי נסיעות?

          • פירוט כפי שביקשתם תודה
            כוכבית | 24/07/2008 18:32

            אוקיי אז ככה...אני מקבלת כיביכול בפועל 25..לשעה בתלוש רשום 20 החודש האחרון לדוגמא יצא לי 158 שעות עבודה שכר ברוטו:3910שבתוכו כוללים הדברים הבאים אחזקת רכב500ש''ח אחזקת טלפון 160ש''ח ואלו דברים שלא סוכומו עימי המשך...פרימיה90 חג8ימים כפול 20<<ולא 25 כמובן כפי שידוע לי שאני מקבלת ועכשיו ניכוי חובה: ביטוח לאומי16ש''ח דמי בריאות 121 ש''ח שהניכויים מישתנים מידי פעם בתעריף שלהם סכר נטו יצא לי...3773ש''ח אני מקבלת את המשכורת בצ'ק אני מקבלת הבראה אני לא מקבלתקרן פנסיה ואני כבר שנתיים וארבעה חודשים אצלהם העלתי את זה לצומת ליבו והוא אמר שהוא יתן לי ביטוח מנהלים בהקדם אין לי חוזה עבודה ולא סוכם כלום לגביי הנסיעות בכתוב אלה בעל פה שהוא ישלם לי לפי חופשי חודשי שזה בערך 280 ש''ח אני לא ממש זוכרת את המחיר במדוייק שוב תודה על ההיתייחסות מקווה שפירטתי בידיוק מה שביקשתם בהתאם כדיי שתוכלו להשיב לי על שאלותיי תודה!!!