הרעת תנאים - תשובה

  • הרעת תנאים
    מיטל | 23/07/2008 18:05

    אני עובדת בחברת שמירה ושומרת בבי"ס. המעסיק שלי הבטיח לי שגם בזמן הקיץ, כשביה"ס סגור, הוא יספק לי עבודה. עכשיו כבר כמעט סוף החודש ואני עבדתי כחצי מהשעות שאני עובדת בד"כ. האם זה נחשב להרעת תנאים כך שהוא צריך לשלם לי פיצויים אם אני עוזבת?

    • הרעת תנאים - תשובה
      עו"ד אריק שלו | 23/07/2008 18:11

      במצב בו לא מסופקת לך עבודה, או לחילופין - מסופקת לך עבודה חלקית בלבד, באופן אשר פוגע בשכרך, הינך זכאית להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורין (לאחר תקופת עבודה שלמעלה משנה). עם זאת, על מנת להוכיח את תביעתך לקבלת פיצויי פיטורין, עלייך להוכיח שפנית אל המעסיק והתרעת בפניו כי המצב הנוכחי פוגע בך קשות, באופן אשר אינו מאפשר לך להמשיך את העבודה. מומלץ לשלוח מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה. באם לאחר קבלת המכתב אותו מעסיק לא מסייע לך, ולא מתקן את ההרעה, ביכולתך להפסיק את העבודה תוך מתן הודעה מוקדמת על פי דין. תשומת ליבך, כי עליך להמתין זמן סביר עד שליחת המכתב השני, וזאת על מנת שהמעסיק לא יוכל לטעון לאחר מכן כי לא ניתן לו זמן סביר כאמור לפתור את ההרעה בתנאים.

      • תודה רבה. אבל מדובר רק בתקופה קצרה, הרי בספטמבר
        מיטל | 23/07/2008 18:15

        אחזור לשמור בביה"ס ותהיה משרה מלאה. האם בגלל החודש-חודשיים האלה אפשר לטעון זאת? אם אשלח לו את המכתב עכשיו?

        • תשובה
          שיר | 23/07/2008 21:03

          אם את רוצה להתפטר ולקבל פצויים עלייך לתת למעסי קבהודעה תקופה קצרה לתיקון המצב, (למשל עד סוף החודש) ואם לא תקבלי הודעה על תיקון המצב, תוכלי להתפטר עם הודעה מראש כחוק. כלומר במקרה כזה, כנראה שההתפטרות תיכנס לתוקפה קרוב לתחילת ספטמבר , ובודאי שאם תחזרי לעבוד אצלו משמעות הדבר שההתפטרות מתבטלת. במקרה כזה, ובמידה והמעסיק יסרב לשלם ]פצויים ותתבעי אותו הוא יכול לטעון שבמועד סיום היחסים היית חוזרת לעבודה במשרה מלאה ויתכן שטענה כזו תתקבל. לכן, אניח מציע לפעול אחרת, לדרוש מהמעסיק בכתב לספק לך מיידית עבודה במשרה מלאה או להתחייב לתשלום מלוא השכר גם במקרה שאין ביכולתו לספק עסבודה מלאה. לא להתפטר בגלל סיבה זו כרגע, אך להגיש נגדו תביעה לאחר תום החופש הגדול להשלמת השכר הרגיל שהיית מקבלת לו סיפק לך עבודה. בנוסף, לקראת תום שנת הלימודים הבאה, תוציאי לו מכתב תזכורת, שבו את מזכירה לו את חובתו לספק עבודה מלאה ולשלם שכר רגיל, שאם אל כן תתפטרי. ואז מיד לאחר תחילת החופש, אם לא תסופק לך עבודה במשרה מלאה תנצלי את זכותך להתפטרות כאמור.