תשובה

  • עובדי כוח אדם
    שלומית | 20/07/2008 18:32

    האם זה חוקי שמעביד יפטר עובד כ"א רק מהסיבה שהוא איננו מעוניין לקלוטו לחברה, בעקבות החוק שמחייב מעסיקים לקלוט עובדי כ"א כעובדי חברה לאחר 9 חודשי עבודה???????

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2008 23:34

      מדובר כאן בשני מעסיקים. המעסיק הישיר, הוא איננו מעויניין בקליטתו של העובד אצל המעסיק בפועל ומוכן להעסיקו באותו סידור או אצל מעסיק אחר ורק אם אין לא כל פתרו תעסוקתי הולם יפטר את העובד ולכן כנראה שלגביו אין בעיה. המעסיק בפועל, איננו נחשב כמעסיקו של העוןבד ולכן איננו מפטר אותו ולכן אי אפשר לתבוע אותו למעט במקרים בהם המחוקק הטיל איסור פיטורים מפורש גם על המעסיק בפועל (למשל עובדת בהריון).