הפסקת עבודה בדיני עבודה

  • פיטורים ופיצויים
    אייל | 20/07/2008 16:58

    בשבוע שעבר פוטרתי מעבודתי בתנועת נוער ע"י העמותה בה עבדתי כמעט 4 שנים. במסגרת חוזה העבודה שלי קיבלתי רכב צמוד ופלאפון וכמובן ששילמתי שווי שימוש ברכב בכל תקופת עבודתי. ללא כל אזהרה מוקדמת הודיעו לי שכדי לקבל רכב חדש כמו כל שאר העובדים עלי להגיע לשיחה עם המעסיקים. באותה שיחה טענו המעסיקים כי אני חותר ופועל נגד התנועה ובגלל זה אני מפוטר במקום. כלומר נלקחו ממני במיידי הפלאפון והרכב והודיעו לי שאני אקבל משכורת נוספת על החודש בו אני אמור לשבת בבית ללא עבודה.באותו מעמד לא קיבלתי מכתב פיטורים אמרו לי שישלחו לי אותו בדואר וטרם עשו זאת. האם התנהלותם היתה חוקית? האם מותר להם לקחת ממני את הרכב והפלאפון במיידי? האם מותר להם לעשות זאת ללא מכתב פיטורים במקום? האם הם יוכלו למנוע ממני פיצויים? האם מגיע לי משכורת גבוה יותר על החודש הזה בגלל שנלקח ממני הרכב? והאם יש לזה השלכות לגובה הפיצויים? בנוסף, חשוב לי לציין שלפני עשרים יום הודעתי על כוונתי להתפטר בתחילת חודש ספטמבר האם הם יכולים לרכב על הודעה זו כדי למנוע ממני פיצויים?

    • הפסקת עבודה בדיני עבודה
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2008 18:06

      הודעת למעסיק שאתה עומד לסיים את עבודתך בתחילת ספטמבר, ונתת הודעה מוקדמת ארוכה מהמתחייב על פי החוק (ככל שאין הסכם המחייב הודעה מוקדמת ארוכה יותר). לא ציינת מה סיבת ההתפטרות, ולכן בהעדר סיבות מיוחדות המפורטות בחוק, כמתפטר אינך זכאי לפיצויי פיטורים. המעסיק רשאי לותר על עבודתך במהלך ההודעה המוקדמת, ובלבד שאם הוא המוותר, ישלם את תמורת ההודעה המוקדמת. אם אינך עובד יותר אינך זקוק לרכב ולטלפון סלולרי ולכן דרישת המעסיק שתחזיר אותם לגיטימית. ייתכן שיש לך עילה לדרוש שתישמע גירסתך ביחס להאשמות שהועלו כלפיך, ואם זו לא תישמע והדברים ייודעו ייתכן שיש לך עילת תביעה בלשון הרע (בהנחה שהדברים אינם נכונים). .