"חופשה שלילית" בדיני עבודה

  • חופשה מרוכזת לעובד שאין לו יותר ימי חופשה.
    אליה | 20/07/2008 12:55

    שלום רב. בחברה בה אשתי עובדת הוחלט להוציא את כל העובדים לחופשה מרוכזת של שבוע. במקרה של אשתי, שהשתמשה בכל ימי החופשה שלה השנה, יהיה מדובר בקיזוז ימי עבודה מהשכר. האם הדבר אפשרי/חוק? לחלק מהעובדים מדובר בקיזוז ימי חופשה ולחלק האחר מדובר בהורדה חד פעמית של השכר כי כבר אין להם ימי חופשה. תודה.

    • "חופשה שלילית" בדיני עבודה
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2008 16:52

      אין לחייב את העובד לצאת לחופשה כשאין לו יתרת חופשה. אפשר להסכים שהחופשה תהיה על חשבון ימי חופשה עתידייים, ואם אין הסכמה כזו, העובד מצוי בצב בו הוא מוכן ומשומן לעבוד והמעסיק אינו מקבל ממנו עבודה. במצב זה הוא זכאי לשכרו. יש להודיע למעסיק שהעובד מוכן ומזומן לעבודה.

      • פסק דין מנחה
        אליה | 21/07/2008 09:13

        האם תוכל בבקשה להפנות אותי לפסק הדין המנחה בסוגייה הזו? תודה!