תשובה

  • תשלום ימי חופשה כחלק מהמשכורת
    שרית | 16/07/2008 14:47

    האם תשלום ימי חופשה, מחלה, הבראה כחלק מהמשכורת חוקי? ואם לא, האם יש עילה להתפטרות כדין פיטורין?

    • תשובה
      שיר | 16/07/2008 16:52

      הבראה - חוקי אם מופיע כסעיף נפרד בתלוש או מפורט בהסכם העבודה. חופשה - חוקי אם לא חל על העובד חוק שעות עבודה ומנוחה ומתקיימים התנאים דלעיל. מחלה - אין התיחסות לכך בחוק. כנראה שאם בתלוש מופיע סכום שאיננו נמוך מ 75% משכר של 1.5 ימי עבודה בכל חודש, בסעיף של תשלום על חשבון ימי מחלה זה יהיה חוקי.

      • המקרה שלי דומה
        נועה | 18/07/2008 09:44

        והשכר שהובטח לי לשעה הוא זה שכולל את השכר הרגיל פלוס תוספת פדיון חופשה ודמי הבראה (כמובן, זה לא נאמר לי מראש, כשהתקבלתי לעבודה) - בתלוש הם מוסיפים בצורה מלאכותית על כל שעת עבודה דמי פדיון חופשה ודמי הבראה . האם אוכל לתבוע בעתיד בכ"ז דמי חופשה והבראה?