תגובה

  • פיטורין
    יעל | 16/07/2008 10:46

    שלום, אני עובדת בחברת הייטק מזה כמעט שלוש שנים. לפני שבועיים הודיעו לי על כך שהפרוייקט שבו אני עובדת עומד להיסגר בסוף אוגוסט. הם אמרו לי שמעבירים את הקו"ח שלי לסניפים אחרים שלהם, אך בינתיים לא שמעתי מהם כלום. אני כמובן מחפשת במקביל מקומות עבודה אחרים. השאלה שלי היא אם אמצא מקום עבודה אחר לפני סוף אוגוסט, אפסיד בעצם את פיצויי הפיטורין? יש ביכולתי לעשות משהו בענין? בתודה מראש, יעל

    • תגובה
      שיר | 16/07/2008 11:31

      את יכולה לדרוש מהם תגובה מה בכוונתם לעשות איתך ומתי תקבלי מהם תשובה חד משמעית. מאחר והם מחויבים לתת הודעה מראש של 30 יום, הם אמורים לתת לך מכתב פיטורים בסוף יולי. במידה ולא תקבלי לא הבהרות לגבי כוונותיהם בהמשך ולא מכתב פיטורים עד סוף יולי, תוכלי בסוף החודש להודיע להם (רצוי בכתב), כי את דורשת מהם הבהרה מיידית על המשך עבודתך אצלם, שאם לא כן תתפטרי בשל תנאים שאין לצפות מן העובד להמשיך ולעבוד, ואם במשך מספר ימים לא תקבלי כל תגובה, תוכלי להתפטר עם הודעה של 30 יום מראש, ויש סיכוי סביר שתוכלי לזכות בפצויים.

      • תשובה
        יעל | 16/07/2008 11:43

        תודה רבה על התשובה המפורטת! עוד שאלה קטנה: במידה ואכן כך יקרה ואשלח להם מכתב כזה, אצטרך אח"כ לתבוע את הפיצויים בבי"ד לעבודה או שאצטרך כבר לציין זאת במכתב הנ"ל?

        • תשובה
          שיר | 16/07/2008 12:14

          את צריכה לבקש את הפצויים במכתב ההתפטרות ואם לא ישלמו לתבוע בבית הדין

    • התפטרות או פיטורים בדיני עבודה
      עו"ד רענן קריב | 16/07/2008 11:34

      הדרך הנכונה ביותר כרגע היא להמתין, כיוון שלא פוטרת אלא להיפך: המעסיק אמ במפורש כי הוא מבקש להמשיך ולהעסיק אותך. אילו היית מפוטרת היית יכולה לחפש עבודה ולא היה ספק לגבי פיצוי הפיטורים. כרגע אם תפטרי לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. המצב ישתנה אם המצב הנוכחי יתארך לכחודש או יותר. אז ייתכן שתוכלי לטעון שנוצרו נסיבות שבגינן לא ניתן יותר לדרוש ממך להמשיך ולעבוד.