חזרה מחופשת לידה לעבודה שונה

  • חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    מורן | 16/07/2008 09:42

    האם במקרה כזה של חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה בו אני מבהירה למעבידי כי לא אוכל עוד להישאר שעות נוספות (כעת כאם ל- 3) אלא משרה מלאה בלבד כקבוע בחק (8.5 שעות) ובהנחה כי אני מתפקדת בעבודה שבתקופות מסויימות וארוכות בשנה העבודה היא תמיד שעות ארוכות ז"א שעות נוספות - האם אז יוכל מעסיקי לדרוש את פיטוריי ?אף על פי החק של 60 יום לאחר חופשת לידה ללא אפשרות פיטורין+30 יום הודעה מוקדמת - איך זה בדיוק עובד במקרה זה ?

    • חזרה מחופשת לידה לעבודה שונה
      עו"ד רענן קריב | 16/07/2008 10:21

      את מבקש לחזור לחוזה עבודה אחר. המעסיק רשאי לא להסכים. כדי לפטרך ללא תקופת המתנה הוא רשאי לבקש היתר (כמו פיטור עובדת בהריון), ולפי התיאור יש לו סיכוי לקבל. למעשה אינך יכולה לעבוד בעקבות הלידה ולכן את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד. המעסיק אינו חייב להקל עימך מעבר לקבוע בחוק.

    • תשובה שונה
      שיר | 16/07/2008 11:41

      המחוקק הכיר בצורך של יולדת שחוזרת מהעבודה לעבוד פחות שעות עבודה ואפשר לה לעבוד שעה פחות בכל יום במשך 4 חודשים לאחר הלידה. המחוקק גם קבע שאם היא לא תנצל זכות זו, היא לא תהיה זכאית לפיצוי כספי על כך. לכן, ברור שהמחוקק לא התכוון שיולדת החוזרת לעבודה תעבוד שעות נוספות במשך תקופת זמן שלאחר חופשת הלידה, ולכן את יכולה להודיע למעסיק כי את חוזרת לעבודה במשרה מלאה ומתכוונת לנצל את זכותך לשעת הנקה במהלך 4 חודשים הראשונים . לאחר תום 4 החודשים את אמורה לחזור לעבודה במשרה מלאה רגילה, במידה והמעסיק ידרוש שתעבדי שעות נוספות, תוכלי לסרב ולטעון שאינך יכולה לעמוד בכך , בגלל הטיפול ב 3 ילדים ואז המעסיק יצטרך להחליט האם לפטר אותך, או להסתדר בתנאים המתאימים לך. אם המעסיק ימשיך להתעקש שתעביד יותר ולא יסכים לפטר אותך, תוכלי בלכ מקרה להתפטר לצורך טיפול בילד עם הודעה מראש כחוק, אך את תוכלי לעשות זאת במועד הנוח לך ואולי אחרי שמצאת עבודה נוחה וקלה יותר.

      • לא ממש שונה...
        עו"ד רענן קריב | 16/07/2008 12:02

        למעט הפרשנות המנסה להבין מהחוק את מה שאין בו. צינתי שאת זכאית למה שמקנה החוק, לרבות שעת הנקה. החוק אינו מאפשר ליולדת שחזרה לכפות על המעסיק חוזה עבודה חדש. ולכן אם חלק בלתי נפרד מעבודה הוא שעות נוספות, אז בכפוף לזכויות כגון שעת הנקה, אין לך זכות לכפות חוזה עבודה חדש לפיו אינך עובדת שעות נוספות, ואם אינך מסתדרת עם העבודה את זכאית להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.