שאלה מענינת

  • שליחות
    רמי | 15/07/2008 20:24

    אני משרת בשליחות המדינה, בכוונתי להישאר במדינה זו עם סיום שליחותי בכדי לעבוד באופן פרטי. טרם יציאתי לשליחות חתמתי על חוזה עם הנציבות, אחד מן הסעיפים מדבר על כך שלא ניתן לעסוק במדינת השליחות במשך שנתיים לאחר סיומה - אבקש לדעת האם יש תוקף לסעיף זה בייחוד אל מול חוק יסוד חופש העיסוק וכן אם בעתיד אנסה לחזור לשרות המדינה תוכל להיחשב הפרה זו כעילה לסירוב להעסקתי תןדה

    • שאלה מענינת
      שיר | 16/07/2008 11:50

      קשה לדעת מהת תהיה טענת המדינה אם שאלה זו תגיע לתביעה משפטית ולכן עוד יותר קשה לדעת מה יהיה פסק הדין. אם המגבלה היא לא רק בחוזה, אלא במסגרת חקיקה, למדינה יהיה קל יותר לשכנע בחוקיות הדרישה אם תוכיח שהסעיף בחוק נחקק לתכלית ראויה ובמידה ראויה (כמופיע בסעיף 4 לחוק יסוד חופש העיסוק).