תשובה

  • עוזרת בית
    אפרת | 14/07/2008 23:31

    שלום רב, העוזרת שלי בחופשת מחלה מזה כחודש. היא עובדת אצלי כ-11 חודשים. השבוע שלחה לנו טפסים של בטוח לאומי ודרישה לפיצוים וימי מחלה. היא אינה עונה לשאלותי מתי חוזרת לעבודה, אם בכלל. נראה לי כי היא מנסה למשוך זמן עד שתהיה פה שנה כחוק כדי לקבל את הפיתוים, זאת מבלי לעבוד בפועל. האם מותר לי לפטרה? האם כך אני חשוםה לתביעה?

    • תשובה
      שיר | 15/07/2008 12:19

      את רשאית לפטרה. כנראה שתצטרכי לשלם פצוייים בכל מקרה. אם תפטרי אותה עכשיו, תקופת ההודעה המוקדמת תוכל לחפוף את תקופת המחלה שלה ותהיי רשאית לשלם לפי תעריף דמי מחלה (75% מהשכר הרגיל, כאשר ביום המחלה הראשון לא משלמים ובשני הימים שלאחר מכן 37.5%) בפסיקה נקבע לגבי עוזרות בית שימי המחלה הללו נספרים בהתאם לאישור המחלה , בין אם זה יום העבודה שלה ובין אם לא.ימי מחלה יש לשלם עד לצבירה שלה שהיא 1.5 ימים לכל חודש עבודה במשרה מלאה של 186 שעות בחודש. לא ברור לי מה הקשר לטפסים של ביטוח לאומי.

    • תוספת, דרשי ממנה אישור רפואי כתנאי לתשלום דמי מחלה  לת
      שיר | 15/07/2008 12:21