תשובה

  • חוזה עבודה
    אלה | 07/07/2008 10:06

    שלום רב, לפני חודש הגעתי לראיון עבודה בחברה פרטית, לאחר 3 שבועות נמסר לי שעברתי לשלב השני, ויומיים אחר כך הוחלט שהתחיל לעבוד. מאחר ואני עובדת במשרה אחרת הייתי צריכה זמן הודעה מראש חודש ימים ולכן הוחלט כי אתחיל לעבוד ב1.8.08 . יום אחד במהלך חודש 06/08 הגעתי לחפיפה במשרד (ע"ח ימי חופש שלי). לאחר בירור בחברה שעובדת כרגע נמסר כי יכולה לפדות חלק מימי ההודעה המוקדמת תמורת ימי חופשה שנצברה אז פניתי למעסיק החדש ושיניתי את תאריך התחלת העבודה ל-15.7.08 הועבר לחתימתי חוזה עבודה שנחתם רק על ידי לבנתיים. ונמסר לי שהמנכ"ל יחתום בהקדם על החוזה. לפני 4 חודשים במהלך חיפוש עבור משרה, ניגשתי למכרז במשרד רוה"מ. לפני חודשיים נגשתי למבחן נציבות. וביום חמישי האחרון קיבלתי הודעה כי עברתי לשלב הבא. הודעה זו התקבלה לאחר שרק אני חתמתי על החוזה עם החברה הפרטית. לאחר קבלת המכתב בדואר התקשרתי למנהל ה"אישי" שלי וסיפרתי את העניין. הבארתי לו שאין לי בעיה להתחיל לעבוד לפי החוזה אבל ביום ההשמה (שיכול לקחת יומ-יומיים או שבוע או יותר) במשרת מכרז אאלץ לעזוב. הוא נורא כעס, אמר שאין לו מאגר של עובדות, הסברתי שמבחינתי אשמח להעביר חפיפה לאחרת. בסיום השיחה אמר שיהיה בקשר איתי בהמשך. ומאז לא עונה ולא חוזר לטלפונים שלי. מבחינתי משרת המכרז היא ה"משרה" הרצויה מבחינתי. ולכן רציתי לשאול האם אני מחוייבת מבחינת המעסיק (שעדיין לא התחלתי לעבוד אצלו - פרט ליום החפיפה). צירפתי העתק של חוזה ושאלתי היא האם אני מחוייבת למשהו מבחינת המעסיק (שעדיין לא התחלתי לעבוד אצלו - פרט ליום החפיפה).? אשמח לקבל ייעוץ

    • תשובה
      שיר ורד | 07/07/2008 12:01

      מדובר בהתנהגות שלא בתום לב. חתמת על חוזה ביודעך שאת ממשיכה לחפש מקום עבודה אחר בלי להודיע על כך למעסיק, לכן במידה ותבטלי את הסכם העבודה או תתפטרי לאחר זמן קצר, המעסיק רשאי לתבוע אותך בגין נזקים שנגרמו לו עקב התנהגותך. תיקנת חלקית את חוסר תום הלב, בכך שהודעת זאת למעסיק בטרם תחילת עבודתך, כך שבמידה והמעסיק הוא זה שיחליט לא להעסיקך, לא צריכה להיות עילת תביעה לאף אחד מהצדדים. בנוסף,אם תתחילי לעבוד,המעביד איננו מחויב לשחרר אותך לימי ההשמה במשרד הממשלתי. כל זאת בלי להתייחס כלל תוכן החוזה.

      • הבהרה
        אלה | 07/07/2008 12:38

        תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי רק להסביר שוב: לפני 4 חודשים המכרז פורסם ברשת האינטרנט. ולפני חודשיים ניגשתי לבחינות. (יש לי הדפסה עם תאריך פרסום המכרז ומכתב שבו זומנתי לבחינות) כל ההתקשרות עם המעסיק הפוטנציאלי החלה רק לפני חודש. וגם לו לקח להחליט 3 שבועות. חשוב לי לציין כי הכל נעשה בתום לב, מאז שנחתם החוזה מבחינתי הפסקתי לחפש משרות חדשות וכמובן הצעות שקיבלתי - נענו בשלילה. הפניה ממשרד הממשלתי היתה פניה בכתב שהגיע בדואר הביתה (שגם שם יש תאריך). עדיין לא רשום שם התקבלתי ואני זו שנשארת בלי עבודה כרגע. כי במקום העבודה שאני עובדת בו היום, הודעתי על עזיבה. השאלה שלי: האם אני מחוייבת להודיע לו בכתב על הפסקת החוזה? מבחינתי הסברתי טלפונית שאני יכולה להתחיל לעבוד רק שביום שאתקבל למשרת המכרז אאלץ לעזוב - שזה אומר, שיצטרך לקבל לאותה משרה 2 עובדים (אותי ועוד אחד/ת על מנת שתלמד ממני החדשה - שעדיין לא עבדה את העבודה). השאלה שלי: האם אני מחוייבת להודיע לו בכתב על הפסקת החוזה?

        • תשובה
          שיר ורד | 07/07/2008 19:05

          החוק בישראל לא התיחס להתרת חוזה עבודה בטרם התחלת העבודה.