קבלת תשובה בפורום תפוז

  • חישוב יום עבודה על מנת לחשב פדיון ימי חופש
    פבל | 06/07/2008 22:44

    שלום רב, אשמח לקבל עזרה לסוגייה הבאה: עבדתי בחברה במשך שנה וחצי, משרה מלאה, עם שכר חודשי (גלובלי). עבדתי 5 ימים בשבוע וכל חודש היה מגיע לי יום חופש אחד. סיימתי את יחסי עובד - מעביד ב- 5 לחודש, כך שבגמר חשבון הייתי אמור לקבל שכר על אותם 5 ימים. בנוסף, בין היתר הייתי צריך לקבל פדיון ימי חופש. להפתעתי, קיבלתי תשלום עבור 5 ימי עבודה ופדיון ימי חופש לפי חישוב של יום העבודה הבא : שכר חודשי חלקי 30, ולא שכר חודשי חלקי 22, הרי בחודש יש 22 ימי עבודה למי שעובד 5 ימים בשבוע. כך שהתשלום הסופי היה נמוך בהרבה מהמצופה. כשפניתי לחשבת שכר, נאמר לי שחישוב זה נעשה על פי המדיניות של החברה ושזה לא נגד החוק, למרות שמבחינת ההיגיון אני צודק. האם חוק מתייחס לחישוב יום העבודה לצורך תשלום פדיון ימי חופש וימי עבודה (כשלא מדובר בחודש מלא)? חשוב לי לקבל תשובה המבוססת על החוק ולא על ההיגיון. לתשובתכם אודה, פבל

    • קבלת תשובה בפורום תפוז  לת
      שיר ורד | 07/07/2008 00:23

      • קיבלתי הרבה תשובות בפורומים אחרים. האם גם לכם יש?
        פבל | 07/07/2008 20:09

        ערב טוב, שאלתי את השאלה שלי בכמה פורומים, ויצאתי מבולבל- קיבלתי תשובות סותרות. להלן פירוט התשובות: עו'ד חיה לזר-נוטקין: המעביד שלך צודק שכן יש הבדל בין שיווי יום חופשה של מי שמנצל את החופשה בפועל, נניח אם היית יוצא לחופשה במהלך עבודתך שם לעומת פדיון ימי חופשה שאז השיווי אכן נמוך יותר. הנוסחה היא 1/4 משכרך האחרון, קרי 3 חודשים אחרונים חלקי 90 יום = שיווי יום חופשה. הנ"ל מוסדר בסעיף 10 לחוק חופשה שנתית. נ.ב: פדיון ימי חופשה פטור משתלום דמי ביטוח לאומי וזה לכאורה ה"רווח" שלך במקרה של פדיון... דרור חייק, עו"ד: כדי לשעת כמה שווה יום עבודה יש לחלק את השכר הממוצע במספר ימי העבודה באותו חודש (לרוב 22-23 במשרה של 5 ימים)לחילופין ניתן לראות, אצל עובד המשתכר יומית או לפי שעה, מה ערך יום עבודה בתלושים קודמים החלוקה ב-30 מוטעית. מנהל פורום דיני עבודה ופנסיה: החוק לא מתייחס לכך באופן ישירואך בפסיקה נקבע שבשבוע עבודה של שישה ימים בשבוע יחושב יום עבודה לפי 25 או 26 ימים בחודש (יש פסיקות שונות), לפיכך במקרה של חמישה ימי עבודה בשבוע מן הראוי לחשב לפי 22 או 23 ימים בחודש. מנהל פורום דיני עבודה: חישוב ימי חופשה צריך להיות לפי 10 ימי חופשה בשנה ולא 12. כמו כן, יום חופשה יש לחשב לפי ערכו בפועל. קרי, שכר חודשי חלקי מספר ימי עבודה בפועל. מגיב פרטי בפורום: ימי חופשה כוללים גם שישי ושבת, כלומר הזכות היא ל-14 ימי חופשה שמתוכם 10 ימי עבודה. אם חישבו לפי 30 ונתנו לך מספר ימים לפי 14 ימי חופשה בשנה - זה בסדר. אם חישבו לפי 30 ונתנו לך לפי 10 ימי חופשה בשנה דרוש את ההפרש ואם לא תקבל פנה לבית הדין לעבודה. מגיב פרטי בפורום: לפי מה שהעו"ד שלי אמר זה שכר חודשי לחלק ל-30.